Για όσους αγαπούν την μουσική και τα ακούσματα τους που είναι κάπως μακριά από τα λαϊκά τραγούδια και το εμπορικό κομμάτι που κυριαρχεί στα περισσότερα μαγαζιά της νυχτερινής διασκέδασης, η συναυλία που έγινε το βράδυ της Τρίτης στο Θεατράκι της Μαρίνας ήταν σίγουρα ότι καλύτερο μουσικά πραγματοποιήθηκε το φετινό καλοκαίρι στην Πάτρα.

Από την μία οι Monophonics και από την άλλη ο TΑΦ Λάθος (Ταυτισμένος Λάθος). Oι άνθρωποι του Mojo Live που διοργάνωσαν αυτή τη συναυλία, γνώριζαν ότι φέρνοντας αυτό το «κράμα» ξένης και ελληνικής μουσικής θα είχαν μία δύσκολη αποστολή μπροστά τους για να πετύχουν.

Μια μπάντα ψυχεδελική θα έλεγε κανείς, με ψυχή και φάνκι που έρχεται από την Αμερική και έχει κατακτήσει τα stage της Ευρώπης, μαζί με τον πιο ποιητικό ίσως μουσικό παραγωγό της hip hop ελληνικής σκηνής, όπως είναι ο ΤΑΦ Λάθος.

Έχουν όμως και πολλά κοινά στην μουσική τους. Ξέρουν να τολμούν και ξέρουν να ανατρέπουν, κάτι που απέδειξαν στην διάρκεια της κοινής τους καλοκαιρινής περιοδείας.

Στην Πάτρα δεν θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά. Κι έτσι το μουσικό πείραμα του Mojo Live πέτυχε χαρίζοντας μας μια ακόμα μεγάλης σημασίας συναυλία στην Πάτρα, στις τόσες που έχει πραγματοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια. 

(Τα βίντεο είναι από τον Χρήστο Καλπουζάνη).