Μια εικόνα, χίλιες αναμνήσεις για τους τωρινούς 50άρηδε και άνω, τους λίγο μικρότερους και τους ακόμα μεγαλύτερους.

Μια εικόνα που ξύπνησε την νοσταλγία σε δεκάδες Πατρινούς χρήστες των social media και έκανε πολλούς να επιστρέψουν πίσω τον χρόνο, στην εποχή της αθωότητας τους, στα ανέμελα και νεανικά χρόνια που έζησαν σε αυτή την πόλη.

Η εικόνα είναι από τα πλαστικά καθίσματα και τα τραπεζάκια της Αλάμπρας, ένα από τα πιο ιστορικά καφενεία της Πάτρας και της πλατείας των Υψηλών Αλωνίων που μεγάλωσε γενιές και γενιές Πατρινών. Τότε που όλα ήταν διαφορετικά.

Τότε που η συγκεκριμένη πλατεία αποτελούσε πραγματικά το επίκεντρο της ζωής για τους θαμώνες της και όλα τα καφενεία και τα μαγαζιά που υπήρχαν γύρω της είχαν τον δικό τους κόσμο, τους δικούς τους πελάτες.  Κι όλη η πλατεία μαζί αποτελούσε έναν ξεχωριστό κόσμο.

Η φωτογραφία είναι από το 1992, ακριβώς 30 χρόνια πριν και έχει ανέβει στην σελίδα «Patras Memories – Αναμνήσεις από την Παλιά Πάτρα» από τον Άρη Μπετχαβά που την συνοδεύει με ένα υπέροχο κείμενο το οποίο βάζει τον αναγνώστη στην τότε ατμόσφαιρα της πλατείας, φέρνοντας ένα άρωμα νοσταλγίας. Είπαμε όλα ήταν διαφορετικά.

 Η φωτογραφία από το αρχείο του Γιώργου Τσιμτσίμη.