Μια σειρά προσκυνηματικών χώρων και ναών έχει στα σχέδια της η Ιερά Μητρόπολη Πατρών, έχοντας όπως φαίνεται μια άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, που εξασφαλίζει τα αντίστοιχα χρηματοδοτούμενα προγράμματα από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Η αρχή στα σχέδια αυτά πρόκειται να γίνει με το έργο της συντήρησης και αποκατάστασης του ιερού ναού του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, με τον προϋπολογισμό των εργασιών να φτάνει στα 266.000 ευρώ.

Το έργο εντάχτηκε μετά από πρόταση του Μητροπολίτη Πατρών και εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη στον αντίστοιχο φάκελο της Περιφέρειας για την συντήρηση – αποκατάσταση των ναών.

Ο συγκεκριμένος ναός είναι ένας από τους ιστορικούς ναούς της Πάτρας, έχοντας κτιστεί το 1899 και έχοντας μία άρρηκτη σχέση όλα αυτά τα χρόνια τόσο με τον ναό του Αγίου Ανδρέα που βρίσκεται μπροστά του, όσο και με το Επισκοπείο της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών που είναι δίπλα του.

Στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου συχνάζουν αρκετοί πιστοί στην Πάτρα, έχει ενορίτες που αγαπούν και φροντίζουν τον προαύλιο χώρο του, αλλά και την εκκλησία, ενώ ένας σημαντικός αριθμός Πατρινών πηγαίνει αρκετά συχνά εκεί για να εξομολογηθεί στον πάτερ Γαβριήλ.  

Δείγμα της σημασίας του ναού για την τοπική εκκλησία της Πάτρας είναι ότι στο πίσω μέρος του προαύλιου χώρου έχει ταφεί ο Μακαριότατος Πρώην Μητροπολίτης Πατρών Νικόδημος.  

Ο ναός μέσα από τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν θα πάρει μία νέα ζωή και το όλο θέμα έχει χαροποιήσει τα μέλη της ενορίας και τους πιστούς.