Μπορεί στο κέντρο της Πάτρας να μην υπάρχει πλέον διαθέσιμο δυάρι ή γκαρσονιέρα, με τους φοιτητές να έχουν μισθώσει τα ελάχιστα που ήταν ανοίκιαστα, όμως, έξω από αυτό, η ζήτηση δεν είναι η ίδια, ενώ η προσφορά παραμένει μεγάλη.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες ακινήτων και με βάση την ζήτηση που υπάρχει μέχρι ώρας για διαμερίσματα που βρίσκονται σε περιοχές έξω από το κέντρο, πλησίον του πρώην ΑΤΕΙ, από το Μπεγουλάκι και την Πατρών Κλάους έως στο Ψαροφάι, ένα σημαντικός αριθμός διαμερισμάτων πρόκειται να μείνει αδιάθετος.

Δεν θα ενοικιαστεί παρόλο που πλέον δεν έχουμε πανδημία, οι φοιτητές έχουν επιστρέψει ενώ το Πανεπιστήμιο Πατρών πρόκειται να ξεκινήσει τα μαθήματα του σε κανονικούς ρυθμούς, δια ζώσης και όχι εξ αποστάσεως.

Με βάση τις εκτιμήσεις των επαγγελματιών/κτηματομεσιτών ένα στα τρία διαμερίσματα στις περιοχές που βρίσκονται στα ανατολικά και στις νότιες συνοικίες της Πάτρας θα μείνει ξενοίκιαστο.

Το θέμα αυτό έχει να κάνει κυρίως με τη μεγάλη επιθυμία που έχουν οι φοιτητές που έρχονται στην Πάτρα για να βρουν ένα διαμέρισμα στο κέντρο ή στην έσχατη σε περιοχές που βρίσκονται κοντά στο Πανεπιστήμιο Πατρών όπως η Ανθούπολη, το Ζαβλάνι ή τα Μποζαΐτικα.

Όμως σχετίζεται και με τις δεκάδες πολυκατοικίες που είχαν ανεγερθεί την δεκαετία πριν από την οικονομική κρίση, όταν αρκετοί είχαν επενδύσει πάνω στην φοιτητική κατοικία, αγοράζοντας γκαρσονιέρες και δυάρια, με την προοπτική ότι θα εξασφαλίσουν ένα σταθερό εισόδημα μέσα από τους φοιτητές του πρώην ΤΕΙ.

Πραγματικές ευκαιρίες

Από τότε βέβαια μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά.

Το δεδομένο, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής, αλλά και τους επαγγελματίες του κλάδου, είναι ότι στις περιοχές αυτές μπορεί να βρει ένας φοιτητής πραγματικές ευκαιρίες.

Διαμερίσματα σε σχετικά καινούργιες πολυκατοικίες, που διατηρούνται σε καλή κατάσταση, με αρκετά πιο χαμηλά μισθώματα από αυτά που βρίσκουν στο κέντρο. Όμως οι φοιτητές επιλέγουν κέντρο.