Ούτε οι επαγγελματίες πρατηριούχοι δεν μπορούν να εξηγήσουν τα όσα γίνονται με τα καύσιμα κίνησης.

Το πρωτόγνωρο που δεν έχει συμβεί ξανά στα χρονικά είναι ότι το πετρέλαιο κίνησης είναι πλέον κοντά στην ίδια τιμή με την αμόλυβδη, με την δεύτερη να είναι έξι λεπτά ακριβότερη κατά μέσο όρο από το πρώτο.

Πιο συγκεκριμένα η αμόλυβδη κυμαίνεται μεταξύ των 1,90 ευρώ το λίτρο, με 2,05, κατά μέσο όρο με τα περισσότερα από τα πρατήρια καυσίμων να έχουν τιμή κάτω από τα 2 ευρώ, τουλάχιστον τις τελευταίες ημέρες.

Το πετρέλαιο κίνησης αντίθετα σταθερά έχει μία τιμή κατά μέσο όρο που κυμαίνεται μεταξύ των 1,85 ευρώ φτάνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και κοντά στα 2 ευρώ. Κατά μέσο όρο η τιμή του πετρελαίου κίνησης είναι πλέον κοντά στο 1,90 ευρώ.

Αν οι εκτιμήσεις που λένε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα το πετρέλαιο κίνησης θα ανέβει κατά τουλάχιστον 15 λεπτά και η τιμή της αμόλυβδης παραμείνει στο ίδιο επίπεδο, τότε η diesel θα την έχει ξεπεράσει στην τιμή.

Ανατρέπεται έτσι ένας από τους βασικούς κανόνες της αγοράς καυσίμων που θέλει την αμόλυβδη να είναι κατά παράδοση πιο ακριβή από την diesel. Πού οφείλεται αυτό; Ούτε και οι πρατηριούχοι μπορούν να εξηγήσουν. Προφανώς πρόκειται για παιχνίδια της αγοράς ή ακόμα και του ίδιου του κράτους.