Κραυγή αγωνίας για τους εμπόρους εν όψει του χειμώνα και των υποχρεώσεων που για την πλειοψηφία των εμπορικών καταστημάτων, παραμένουν απλήρωτες.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, Γιώργος Βαγενάς το 85% των εμπόρων βουλιάζει στα χρέη. Η διαπίστωση αυτή αποτυπώνεται όμως και στην αγορά, με την αγοραστική κίνηση να συνεχίζει την κατρακύλα που έχει πάρει εδώ και πάνω από έναν χρόνο, σχεδόν μετά την περίοδο από την καραντίνα.

Οι εκπτώσεις, όπως αναφέρουν οι εκτιμήσεις των παραγόντων της αγοράς, ήταν απογοητευτικές. Ένα ολόκληρο δίμηνο πέρασε χωρίς ουσιαστικά να ακουμπήσει τα ταμεία των επιχειρήσεων. Λίγοι πλέον ελπίζουν στις προσφορές που συνεχίζονται για τα περισσότερα καταστήματα μετά το τέλος των εκπτώσεων.

Σύμφωνα με τους εμπόρους ένα μεγάλο μέρος των καταστημάτων της Πάτρας που ξεπερνάει το 80% έχει οφειλές είτε στον ΕΦΚΑ και στον ΕΝΦΙΑ, είτε στις τράπεζες, σε προμηθευτές και σε τρίτους, είτε και στην ΔΕΗ ή σε ιδιώτες παρόχους.

Ένα σημαντικό ποσοστό από αυτό το 80% χρωστάει σε περισσότερους από δύο ή και τρεις από τους παραπάνω. Άλλοι πάλι χρωστάνε σε όλους και έχοντας πνιγεί στα χρέη ψάχνουν να βρουν μία σανίδα για να πιαστούν κάπου.

Η εμπορική αγορά της Πάτρας εν όψει του χειμώνα που πλέον έχει καταφτάσει "βουλιάζει" συνεχώς.