Η Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ συμμετέχει και προσκαλεί τους συμπολίτες μας στο 2ο Διήμερο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας που διοργανώνει η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ,το Δήμο Πατρέων, τους Συλλόγους- μέλη και φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

Το 2ο Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στους χώρους των Παλαιών Σφαγείων Πατρών, το τριήμερο 9 έως 11 Σεπτεμβρίου 2022.

Το προηγούμενο έτος, η Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε & Ν.Ι.Ν. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Πατρέων και τη συμμετοχή άνω των εξήντα φορέων της κοινωνίας των πολιτών (μεταξύ των οποίων και η ΠΡΟΤΑΣΗ), διοργάνωσε το 1ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας στο χώρο της Πλαζ τον Ιούνιο με ιδιαίτερη επιτυχία.

Η συνέχεια με το 2ο Φεστιβάλ της Π.ΟΜ.Α.μεΑ δίνει μία εξαιρετική ευκαιρία στους φορείς και συλλόγους που θα συμμετέχουν, να παρουσιάσουν την δουλειά τους, να επικοινωνήσουν με το κοινό, να γιορτάσουν την συλλογικότητα. Η πραγματοποίηση διαδραστικών πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δρώμενων θα δώσει την ευκαιρία στους παραβρισκόμενους να διασκεδάσουν μαθαίνοντας. Παράλληλα θα είναι ένα κάλεσμα στον εθελοντισμό και την ενεργό συμμετοχή των πολιτών μέσα από την ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν την πρόληψη της ψυχικής και σωματικής υγείας.

Η Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ συμμετέχει με 1) με ένα παζάρι χειροποίητων δημιουργιών από τα μέλη του φορέα και μία βιβλιοαγορά μεταχειρισμένων βιβλίων και 2) με ένα εργαστήριο την ΚΥΡΙΑΚΗ 11 Σεπτεμβρίου 2022 στις 10.00 σε χώρο των Παλαιών Σφαγείων για 15 παιδιά ηλικίας 8-15 ετών με θέμα "ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΟΙΚΤΟ ΧΩΡΟ". Δήλωση συμμετοχής για το εργαστήριο (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) στο τηλ. 2610-451790 από 9.00 -13.00.