Η θεατρική ομάδα "ilavARTas" και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαραβαλίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, παρουσιάζουν στις 9.30 το βράδυ την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο της Κρήνης τη μαύρη κωμωδία του Κώστα Σταύρου "Επιστροφή στο χωριό".

Πρόκειται για  ένα έργο που προσφέρει άφθονο και αβίαστο γέλιο, αλλά και προβληματισμό για τα κακώς κείμενα της εποχής μας, δοσμένο εξαιρετικά μέσα από την σατιρική και απολαυστική γραφή του Κωνσταντίνου Σταύρου.

Το έργο

Μια παμπόνηρη μοιρολογίστρα στο χωριό, καταφέρνει να πείσει τον ιδεολόγο και αγωνιστή άντρα της ότι τα παιδιά τους πρέπει να επιστρέψουν από την πρωτεύουσα στο χωριό. Και… ο σκοπός αγιάζει τα μέσα!

Επιστροφή στο χωριό..., Επιστροφή στην οικογένεια.., Επιστροφή στην παράδοση...

Επιστροφή όμως και στο κουτσομπολιό, τις προκαταλήψεις, το φόβο και την προσμονή του θανάτου μαζί με καλά κρυμμένα μυστικά.

Τους ρόλους ερμηνεύουν:

Ρωρώ: Αγγελική Καραλή, Χαράλαμπος: Κώστας Μακρυγιώργος, Αγλαΐα: Ευαγγελία Παπαδοπούλου, Άρης: Θανάσης Λυκουργιώτης, Φρίντα: Νίκη Παπαλεξοπούλου

Ραχήλ: Βούλα Σκόνδρα, Αστυνόμος Τσαντήλας: Νίκος Καραγιάννης, Κρουστάλλω: Λέλα Γιαννακοπούλου.

Σκηνοθεσία: Άννα Μπέλλου

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κωνσταντίνος Σταύρου κατάγεται από την Άρτα όπου ζει και εργάζεται ως κτηνίατρος. Ασχολείται ερασιτεχνικά με το θέατρο από το 2015 ως μέλος και ηθοποιός στην  ερασιτεχνική θεατρική ομάδα Κομποτίου. Το 2017 έγραψε τα πρώτα του θεατρικά έργα, "Επιστροφή στο χωριό" και "Black Friday". Ακολούθησαν άλλα πέντε θεατρικά έργα.

Η "Επιστροφή στο χωριό" αντικατοπτρίζει το μαύρο χιούμορ που ανέπτυξε ο συγγραφέας ως αμυντικό μηχανισμό στην απώλεια των γονιών του σε ηλικία 22 ετών.

Το συγκεκριμένο έργο έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν από τη θεατρική ομάδα "Α.Θ.Ο.Α." στην Άρτα, καθώς και από την θεατρική ομάδα "Σύνθεσις" στα Γιάννενα.

Η φετινή ενότητα του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου θα κλείσει με την πραγματοποίηση ανοιχτής συναυλίας με το μουσικό σχήμα «Banda Morena», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 το βράδυ την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στην Ιχθυόσκαλα με δωρεάν είσοδο για το κοινό.