Αναμενόμενο ήταν. Το επικείμενο της κατασκευής του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο ΚΕΤΧ, στην συνοικία δηλαδή των Συνόρων, στην Πάτρα, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από ορισμένους κατοίκους της περιοχής.

Οι κάτοικοι των Συνόρων που αντιδρούν υποστηρίζουν ότι με την κατασκευή του Αστυνομικού Μεγάρου στην περιοχή τους θα υπάρξει περαιτέρω υποβάθμιση, τονίζοντας ότι είναι ένα έργο που δεν χρειάζεται στη συνοικία τους. 

Αναρωτιούνται μάλιστα για ποιο λόγο να κατασκευαστεί το Αστυνομικό Μέγαρο κοντά στην γειτονιά τους και μέσα στο στρατόπεδο του ΚΕΤΧ αφού αρχικά το έργο αυτό ήταν να προχωρήσει στην οδό Αμερικής, σε οικόπεδο που ανήκει στην ΕΛ.ΑΣ.

Όμως αυτός που είχε φέρει αντιρρήσεις στην κατασκευή του Αστυνομικού Μεγάρου στην Πατρών – Πύργου ήταν ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης και ο δήμος της Πάτρας, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο οικόπεδο είναι δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στον χώρο αυτό θα μπορούσε κάποια στιγμή να φτιαχτεί ένα αρχαιολογικό πάρκο που να προσελκύει τουρίστες.

Άποψη με την οποία σύμφωνα με πληροφορίες είχαν συμφωνήσει και τα σημερινά στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού, άσχετα αν ακόμα δεν έχει κάνει κάτι συγκεκριμένο προς αυτή την κατεύθυνση.

Πάντως, είναι κοινή πεποίθηση όλων: Το Αστυνομικό Μέγαρο πρέπει να φύγει από το ιστορικό κέντρο της Πάτρας και από τη συνοικία του Μαρκάτο, μια συνοικία που θα αναδειχθεί μέσα από την ανάπλαση της κάτω πόλης.

Κι υπάρχει επίσης και ένας ακόμα κοινός παρονομαστής. Κανείς, από ότι φαίνεται, δεν θέλει ένα Αστυνομικό Μέγαρο στην γειτονιά του.