Δεν πρόκειται να προχωρήσει η ιδέα για την "Λευκή Νύχτα" από τον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας από τη στιγμή που το Εργατικό Κέντρο, δεν δίνει την συγκατάθεση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Εμπορικός Σύλλογος προσανατολίζεται στο να διοργανώσει μια ημέρα προσφορών και εκπτώσεων, με διάφορα happenings, στο πλαίσιο των δράσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Οι δράσεις αυτές ξεκινούν από τις 18 Σεπτεμβρίου και θα κρατήσουν έως στο τέλος του μήνα. Ο Εμπορικός Σύλλογος και τα καταστήματα της τοπικής αγοράς της Πάτρας θα συμμετάσχουν με αυτόν τον τρόπο στις δράσεις για την βελτίωση της αστικής κινητικότητας, αναγνωρίζοντας ότι η επίτευξη των στόχων της θα δώσουν μία άλλη δυναμική στο ιστορικό κέντρο, κατά συνέπεια και στην τοπική αγορά.

Πάντως, ότι κάνουν τα καταστήματα θα γίνει εντός του κανονικού τους ωραρίου από τη στιγμή που υπάρχει ο «βράχος» του Εργατικού Κέντρου Πάτρας που δεν βλέπει με θετικό μάτι εκδηλώσεις τύπου "Λευκής Νύχτας", υποστηρίζοντας ότι γίνονται εις βάρος των υπαλλήλων και ότι οι ουσιαστικά κερδισμένοι από αυτές τις διοργανώσεις είναι οι πολυεθνικές αφού σε αυτές πάει ο όγκος του καταναλωτικού κοινού.