Πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο σχέδιο που έχει εκπονήσει η δημοτική αρχή για την ανέγερση δύο σχολικών κτιρίων μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αναφερόμαστε ασφαλώς στην ανέγερση του σχολικού κτιρίου του 12ου Δημοτικού Σχολείου στην πλατεία Βουδ και στην ανέγερση του 3ου Γυμνασίου στο σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα, λίγα μέτρα πιο κάτω.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αρχαιολογικά ευρήματα που είχαν βρεθεί στον χώρο του 12ου Δημοτικού Σχολείου λίγο πριν την έναρξη του καλοκαιριού έπαιξαν τον ρόλο τους αφού οι εργασίες διακόπηκαν.

Μάλιστα με βάση τις ίδιες πληροφορίες η Εφορεία Αρχαιοτήτων σκοπεύει να προχωρήσει στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού που θα αφορά αυτή την φορά την ανεύρεση των αρχαιολογικών ευρημάτων και τις ανασκαφές, κάτι που σημαίνει ότι η εργολαβία για την ανέγερση του σχολικού κτιρίου, πάει όπως όλα δείχνουν προς διάλυση.

Με λίγα λόγια οι εργασίες για την ανέγερση του 12ου Δημοτικού Σχολείου παύουν προσωρινά και οι διαδικασίες θα πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή με νέο διαγωνισμό που θα πρέπει να γίνει άμεσα έτσι ώστε να προχωρήσει το έργο και να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του 2023 (μη ξεχνάμε ότι είναι ΕΣΠΑ και έχει προθεσμία).

Θυμίζουμε ότι οι εργασίες είχαν ξεκινήσει από τις αρχές του έτους, προχωρούσαν μάλιστα με γοργούς ρυθμούς, αλλά έπεσαν πάνω στα αρχαιολογικά ευρήματα και εκεί υπήρξε πρόβλημα που αποδεικνύεται πλέον σημαντικό. 

Σε ότι αγορά τις εργασίες για την ανέγερση του 3ου Γυμνασίου στο σχολικό συγκρότημα Τεμπονέρα, ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε, υπάρχει ανάδοχος και οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εκ νέου.