Η μεταγραφή του Μαρσέλο στον Ολυμπιακό δεν αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης μόνο στον αθλητικό χώρο, αλλά επεκτάθηκε και σε αυτόν της πολιτικής.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, βρέθηκε καλεσμένος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega το Σάββατο (1/9), όταν και κλήθηκε να σχολιάσει τη συμφωνία των «ερυθρολεύκων» με τον διεθνή Βραζιλιάνο αριστερό μπακ, ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα που έχουν έρθει (για την ακρίβεια θα έρθει) στη χώρα μας.

O Aδωνις Γεωργιάδης είπε: «Αν και Παναθηναϊκός, δεν μπορώ να μην συγχαρώ τον πρόεδρο του Ολυμπιακού γι' αυτήν την επιτυχία. Πράγματι, το να φέρεις τον Μαρσέλο είναι μεγάλο πράγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά. Είναι ένας τεράστιος παίκτης. Αλλά να ξέρετε… Για να αποφασίσει ο Μαρσέλο να έρθει στον Ολυμπιακό και την Ελλάδα, πάλι έχει παίξει ρόλο το καλό όνομα της Ελλάδας. Ανεβάζει ο Μητσοτάκης την Ελλάδα, έρχεται ο Μαρσέλο στον Ολυμπιακό».

Συνεχίζοντας, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε: «Άμα θεωρούσε ότι η Ελλάδα είναι ένα μέρος μπίχλας, δεν θα ερχόταν ο Μαρσέλο. Ο Μαρσέλο βλέπει μια Ελλάδα που πάει μπροστά. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Η τοποθέτηση αυτή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων προκάλεσε το σχόλιο του Κώστα Ζαχαριάδη. Όπως έγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναρτώντας και βίντεο με την τοποθέτηση του κ. Γεωργιάδη στην εκπομπή του Mega: «Τον παραδέχομαι, είναι τρομερή παιχτούρα, παίζει σαν σκυλί σε όλες τις θέσεις, σε όλες τις εποχές. Όχι ο Μαρσέλο, ο Άδωνις. Ο Μαρσέλο είναι ένα καλό αριστερό back».

Ο πάντα δραστήριος στο Twitter Άδωνις Γεωργιάδης, έσπευσε να απαντήσει στον κ. Ζαχαριάδη με ένα λιτό «ευχαριστώ φίλε μου».