Ποδαρικό στην πρεμιέρα της Σίσσυς Χρηστίδου στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» έκανε ο Θοδωρής Αθερίδης, ο οποίος μίλησε για την πορεία του στον χώρο του θεάτρου, την τηλεόραση και την Σμαράγδα Καρύδη.

«Οι αθλητές είναι κάτι συγκεκριμένο, στην δική μας δουλειά και Όσκαρ να πάρεις σημαίνει απλώς ότι είσαι καλός. Όχι ότι είσαι καλύτερος από όλους. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι πιο ταλαντούχοι από εσένα και αυτό δεν το έχουν γευτεί. Η τύχη πιστεύει πως έπαιξε μεγάλο ρόλο καθώς ήταν τη σωστή στα σωστά μέρη. Η τύχη καθορίζει τα πράγματα σε ποσοστό 90%. Το πιο ισχυρό σημείο της καριέρας μου ήταν “Το Σ’ αγαπώ, Μ’ αγαπάς” αλλά και οι “Άγαμοι Θύτες”», είπε αρχικά ο Θοδωρής Αθερίδης.

Στη γνωριμία του όμως με τη Σμαράγδα Καρύδη, ο Θοδωρής Αθερίδης δεν θεωρεί πως έπαιξε ρόλο η τύχη: «Με τη Σμαράγδα δεν ήταν τύχη. Η ζωή τα φέρνει που γνωρίζονται δύο άνθρωποι την ώρα που έχουν κοινές ανάγκες. Για μένα η τύχη είναι σαν μυστικό σχέδιο του Θεού. Με την έννοια του μυστηριακού. Πιστεύω ότι τα πράγματα οργανώνονται με έναν τρόπο και υπάρχει ένα σχέδιο για αυτό».

O Θοδωρής Αθερίδης αναφέρθηκε και στα Μαθήματα Κωμωδίας που παρουσιάζει στο θέατρο: «Η γραφή είναι ο τρόπος που έχεις βρει να φιλτράρεις αυτά που θέλεις να πεις και δεν το ξέρεις. Όπως λένε οι ψυχολόγοι “να γράφετε για να ορίζετε το συναίσθημα”, κάπως έτσι. Για να γίνει αυτό ωραία και σωστά είναι να έχεις γεμίσει από αυτή την ανάγκη».

«Έχω γευτεί περισσότερα από όσα ονειρευόμουνα. Είμαι ένα παιδί από την πλατεία Ναυαρίνου, αγράμματο κι έγινα συγγραφέας θεατρικός, σκηνοθέτης θεατρικός, σκηνοθέτης κινηματογραφικός, σεναριογράφος, ηθοποιός», είπε επίσης ο Θοδωρής Αθερίδης.