Το καλοκαίρι δεν έχει τελειώσει ακόμα και ο Σεπτέμβρης είναι για πολλούς ο καλύτερος μήνας για χαλάρωση, για ξεκούραση, για μπάνια και για διακοπές.

Αν όμως σας έχει φύγει αυτή η διάθεση για μακρινά ταξίδια και θέλετε να πάνε κάπου κοντά αποφεύγοντας τις πολλές μετακινήσεις, αλλά ταυτόχρονα να βρείτε ένα μέρος που να σας θυμίζει κάτι από νησί, μην απογοητεύεστε.

Υπάρχουν και σε απόσταση αναπνοής από την Πάτρα τέτοια μέρη. Διάθεση και φαντασία να έχετε.  

Ροδινή: Έχει το στοιχείο της απομόνωσης εφόσον θέλετε να αποφύγετε την πολυκοσμία, δίπλα σε μία πεντακάθαρη θάλασσα. Το τοπίο είναι έτσι και αλλιώς ειδυλλιακό.

Ψαθόπυργος: Έχει κάτι από γραφικό νησί, με το λιμανάκι του και τα καΐκια, ενώ το ηλιοβασίλεμα και μόνο αυτού του μέρους σε μαγεύει. Το φετινό καλοκαίρι ήταν στα πάνω του.

Λαμπίρι: Και μόνο μία φωτιά από την εξέδρα στο Τσόλι, αρκεί για να μπει κανείς στο mood διακοπών ή νησιού ή τέλος πάντως μια απόδρασης από τα καθιερωμένα.

Λόγγος - Σελιανίτικα: Για πιο κοσμοπολιτικές καταστάσεις, με ταβέρνες και μπαράκια δίπλα στο κύμα. Το βράδυ που ο παραλιακός δρόμος γίνεται πεζόδρομος σου δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεσαι σε νησί.

Νικολέικα: Η παραλία με το βότσαλο και όλο σκηνικά που υπάρχει σε αυτό το χωριό δίπλα από το Αίγιο αρέσει σε πολλούς. Ο Κορινθιακός στα καλύτερα του. Έχει ξενοδοχεία, έχει ξενώνες τι άλλο θέλετε;

Διακοπτό: Έχει την δική του ομορφιά το χωριό. Υπάρχουν και τα γνωστά παραλιακά κλαμπ που φέρνουν γνωστούς dj’s. Θέλετε πιο χαλαρές καταστάσεις; Πάρτε τον Οδοντωτό και φύγατε για τα βουνά.

Αιγείρα: Έχει τα πάντα για επισκέπτες και για παραθεριστές (είναι και η Ακράτα δίπλα). Αν σας ενδιαφέρουν τα μνημεία ανεβείτε στο αρχαίο θέατρο της Αιγείρας, ενώ κάντε και μία ξενάγηση στα γύρω χωριά.