Σαν σήμερα, 24 χρόνια πριν, 2 Σεπτεμβρίου 1998 όταν η πτήση 111 της Swissair από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, για τη Γενεύη, της Ελβετίας, πέφτει στα ανοικτά της Νέας Σκωτίας του Καναδά, σκοτώνοντας 229 άτομα.

Μεταξύ των θυμάτων και η αδελφή του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου, Χρονούλα 42 χρονών τότε. Ο Χαράλαμπος Μπονάνος συγκινεί με την ανάρτησή του στο facebook:

«Συμπληρώνονται σήμερα 24 χρόνια από την τραγική είδηση της πτώσης του αεροπλάνου της swissair στον ατλαντικό , από την ημέρα που η ζωντανή παρουσία της Χρονούλας, χάθηκε στα παγωμένα νερά του ωκεανού λίγο πιο έξω από το Χάλιφαξ.

Σε όλα αυτά τα χρόνια μας ακολουθεί το στίγμα της μεγάλης απώλειας, της μεγάλης απουσίας μιας κυρίας που άφηνε παντού έντονο αποτύπωμα, μεταδίδοντας με το χαμόγελο της, αισιοδοξία και κέφι για την ζωή.

Η δασκάλα του πιάνου που τα χέρια της στα πλήκτρα σε ταξίδευαν που υπομονετικά δίδασκε γενιές μαθητών χάθηκε τόσο πρόωρα τόσο άδικα σε μια άτυχη ζωή.

Θυμάμαι το μεγάλο σοκ και την πολύ αγάπη που εισπράξαμε όλοι μας , όταν μαθεύτηκε από στόμα σε στόμα ότι μέσα στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα ήταν και η Χρονούλα από τους πολίτες της πόλης μας. 


Ένας καπνός στο πιλοτήριο τρία τέταρτα μετά την απογείωση από την Νέα Υόρκη, όπου είχε πάει να δει την Αργυρώ, που σπούδαζε, ένας κυβερνήτης που υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του, μια εταιρεία που δεν είχε ακολουθήσει την επιταγή των Αμερικανών πιλότων για αλλαγή του μονωτικού υλικού στα καλώδια του αεροσκάφους. 

Η ακριβότερη πτήση εκείνη την εποχή, με την τραγικότερη κατάληξη, 229 επιβάτες χάθηκαν σε μια πτήση εφιάλτη. Οι παραστάσεις, οι κοινές εμπειρίες, οι όμορφες στιγμές μας συνοδεύουν πάντα.  Ίσως είναι τα παράθυρα εκείνα του μυαλού που προσπαθούν να θεραπεύσουν την τραυματική εμπειρία που μας σημάδευσε, σαν οικογένεια που έκανε την ζωή μας λιγότερο γλυκιά μια και η απώλεια παραμένει να μας θυμίζει να ξεχωρίζουμε τα σημαντικά από τα ασήμαντα, στο δύσκολο προσωρινό ταξίδι της ζωής που αναζητούμε καλούς συνταξιδιώτες».