Το 7ο Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας | ArtWalk 7, μετά το απαραίτητο Αυγουστιάτικο
διάλειμμα της ομάδας μας για να ανακτήσει τις δυνάμεις της, επιστρέφει με την 8η τοιχογραφία της φετινής διοργάνωσης από τον Chekos!

Ο Chekos έρχεται από το Λέτσε της Ιταλίας και ξεκίνησε να δημιουργεί έργα τέχνης στο αστικό τοπίο εδώ και περίπου 20 χρόνια. Έκτοτε, η τεχνική του έχει εξελιχθεί εντυπωσιακά και ασχολείται με την γραφιστική, τις τοιχογραφίες, το freestyling και την street art.

Πειραματίζεται κυρίως με την τεχνική του στένσιλ αλλά και με τα κολάζ, το σχέδιο και τις εγκαταστάσεις με βίντεο. Αυτό όμως που πραγματικά απολαμβάνει είναι να ζωγραφίζει σε ανοιχτούς χώρους, απεικονίζοντας στους τοίχους των κτιρίων γιγαντιαίες εικόνες ανώνυμων ή διάσημων προσώπων που ομογενοποιούνται από ένα ιδιαίτερο οπτικό στυλ.

Έχει ιδρύσει το 167/Bstreet, ένα εργαστήριο urban art, το οποίο έχει έδρα στην Νότια Ιταλία και το Λέτσε, ενώ συμμετέχει σε διάφορες κοινωνικές και καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες στην Ιταλία και στο εξωτερικό και είναι ο κύριος εμπνευστής και ιδρυτής του Street Art South Italy,ενός ελεύθερο κινήματος καλλιτεχνών του δρόμου από τη Νότια Ιταλία και άλλα μέρη του κόσμου.

Τοιχογραφίες του Chekos μπορεί να δει κανείς στους δρόμους της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Λουξεμβούργου, της Ισπανίας, της Κίνας, της Ινδονησίας, της Βόρειας Μακεδονίας, της Αλβανίας και άλλων χωρών. Έχει συμβάλει σε πολλά φεστιβάλ, συλλογικές εκθέσεις και καλλιτεχνικά έργα.

Ο Chekos λοιπόν ταξιδεύει στην Πάτρα από την Ιταλία για να δημιουργήσει στον αστικό ιστό της πόλης μία εντυπωσιακή τοιχογραφία στην λωφόρο Δημ. Γούναρη 229. Οι πατρινοί και όχι μόνο έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δια ζώσης τη δημιουργία της πεντηκοστής πέμπτης τοιχογραφίας του ArtWalk από κοντά από την Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου!

Περισσότερες πληροφορίες για τον Chekos, μπορείτε να βρείτε εδώ κι εδώ.

Σας περιμένουμε να παρακολουθήσετε την δημιουργία της τοιχογραφίας και να γνωρίσετε τον καλλιτέχνη και το έργο του από κοντά!

Τo ArtWalk 7 τελεί υπό την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την θερμή βοήθεια των χρυσών χορηγών Χρυσανθόπουλος Α.Ε. (πατρινή εταιρία ανυψωτικών μηχανημάτων) και VECHRO (ελληνική βιομηχανία χρωμάτων) και των μεγάλων χορηγών Coffeebrands (πατρινή αλυσίδα καφέ) και ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ.