Ο χαιρετισμός του:

«Φίλες και φίλοι, αγαπητοί συντοπίτες,
Αγαπητέ Δήμαρχε, Αγαπητέ Θόδωρε,
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα εδώ, μαζί σας, για να έναν θεσμό, την Αγροτική Έκθεση Χαλανδρίτσας, που αποτελεί έναν από τους αναπτυξιακούς θεσμούς του τόπου μας, της Αχαΐας, μαζί με τα τόσα συνέδρια που αφορούν διαφορετικούς τομείς, αλλά και τις άλλες Εκθέσεις, όπως και αυτές που αφορούν τομείς της υψηλής τεχνολογίας.
Είναι αυτός ένας λόγος, για τον οποίο μπορεί κανείς να αισθάνεται ικανοποίηση για τα όσα σημαντικά συμβαίνουν στον τόπο του, αλλά μαζί και μια δόση πικρίας, που δεν έχουμε καταφέρει ακόμη η χώρα
μας, η Ελλάδα, να αξιοποιήσει όπως θα μπορούσε τα ιδιαίτερα σημαντικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
Με αυτά τα δεδομένα, ο θεσμός της Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας, αποτελεί μια εξαιρετική σύλληψη, πρωτοποριακή για την χώρα, που αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της
περιοχής μας, ακόμα και την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της ελληνικής κτηνοτροφίας και γεωργίας στην ορεινή και ημι-ορεινή Ελλάδα.
Πολύ περισσότερο σε αυτήν εδώ την περιοχή, τον δικό μας τόπο, που όλοι γνωρίζουμε τις δυνατότητές του και που για αυτόπτη ακριβώς το λόγο, πολλά είναι αυτά που θα μπορούσαν να γίνουν.
Η Έκθεση αυτή, είναι μια σημαντική πρωτοβουλία ανάδειξης των τοπικών προϊόντων αγροδιατροφής, που προσφέρει και τη δυνατότητα σε τοπικές επιχειρήσεις να αναδείξουν τα προϊόντα τους στους κλάδους των γεωργικών μηχανημάτων, των εφοδίων και άλλου εξοπλισμού, χρήσιμου για την τοπική κοινωνία.
Χαίρομαι ιδιαίτερα ότι υπάρχει η συνέργεια και η υποστήριξη της έκθεσης και από άλλους φορείς.
Αυτό έχει συμβάλει στην εδραίωσή της.
Όπως εξάλλου φαίνεται και από τη μεγάλη συμμετοχή, τρία σχεδόν χρόνια μετά την εμφάνιση της πανδημίας, που προσωρινά ανέστειλε την ετήσια διεξαγωγή της, χωρίς όμως να αναστείλει σε τίποτα τη δυναμική της.

Είναι προφανές, πως η μεταφορά της έκθεσης τα τελευταία χρόνια στο χώρο που αναπλάστηκε, συμβάλλει ώστε να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η απήχησή της.
Με όλα αυτά, είμαι βέβαιος πως η Έκθεση θα συνεισφέρει ακόμα περισσότερο στην εξωστρέφεια και στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής αυτής, αλλά και συνολικά του νομού.
Πολύ περισσότερο τώρα, που μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες που προσφέρονται και από την ολοκλήρωση του Φράγματος Πείρου - Παραπείρου.
Τέτοιες δράσεις και πρωτοβουλίες, αποτελούν μια μικρογραφία της Ελλάδας που μπορεί, αρκεί να το θελήσουμε, που πατάει στα δικά της πόδια και όχι σε δάνειες δυνάμεις.
Σε ότι με αφορά, σε αυτό το πλαίσιο πάντα, θα ήθελα να σας πω πως θα σταθώ αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθεια περαιτέρω ανάπτυξης του θεσμού αυτού.
Και αυτό γιατί, πιστεύω ότι, ο θεσμός της Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας μπορεί να ξεπεράσει τα εθνικά σύνορα και να διεθνοποιηθεί.
Με στόχο, να αναδείξει όλες τις σύγχρονες νέες εξελίξεις στον αγροδιατροφικό τομέα.
Οι εξελίξεις αυτές, στην τεχνολογία αλλά και στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης όπως και της απαίτησης παγκοσμίως για υγιεινή διατροφή, αποτελούν πρόκληση και ευκαιρία για την παραπέρα
πορεία της Έκθεσης μας.
Όπως, αποτελεί σημαντική πρόκληση στις μέρες μας και η αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης αλλά και της μεγάλης ακρίβειας στα λιπάσματα και στις ζωοτροφές.
Πιστεύω ότι μπορούμε να επενδύσουμε στην ανάδειξη της καινοτομίας, των σύγχρονων τεχνολογιών και μεθόδων στον αγροτοδιατροφικό τομέα. Και αυτό με συνέργειες με συνεταιρισμούς, επιχειρήσεις και πανεπιστήμια, εντός και εκτός Ελλάδας. Αλλά και με συνέργειες του αγροτικού και κτηνοτροφικού
τομέα, με την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον τουρισμό.
Να προβάλλουμε το ζήτημα της ενεργειακής δημοκρατίας και της αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας. Κάνοντας συμμέτοχους σε αυτήν την διαδικασία τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας.
Ενισχύοντας τις δικτυώσεις σε όλα τα επίπεδα. Περιφερειακά και μη.
Προβάλλοντας την προοδευτική αντίληψη για την βιώσιμη ανάπτυξη, και τον σεβασμό στον ανθρώπινο και περιβαλλοντικό παράγοντα.
Προβάλλοντας εντέλει και τον όμορφο τόπο μας, μαζί και τους ανθρώπους της, που έχουν δυνατότητες πολλές και ανεκμετάλλευτες. Αναλογιστείτε, τα πανεπιστήμια της περιοχής, την
αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, τη θάλασσα, τα βουνά, τους αρχαιολογικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής με την παγκόσμια εμβέλεια, το λιμάνι που κοιτάζει δυτικά και είναι πύλη εξόδου και εισόδου ανθρώπων, πολιτισμών, επιστημονικών και τεχνολογικών
κατακτήσεων, και βέβαια, σημαντικών πόρων. Τίποτα δεν πρέπει να αφήσουμε αναξιοποίητο, αρκεί να υπάρχουν κανόνες και ρυθμίσεις που να μην αντιτίθενται στα ανθρώπινα μέτρα, το δίκαιο, το περιβάλλον και τους νόμους του, αλλά και την συλλογική μας αξιοπρέπεια.
Και πάλι συγχαρητήρια, σε όλους όσοι συνεισέφεραν στην δημιουργία, την ανάπτυξη και την καταξίωση του θεσμού.
 
Σας ευχαριστώ.»