Από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να υπάρξουν περαιτέρω εξελίξεις όσον αφορά την υπόθεση bullying σε βάρος 15χρονου μαθητή από νεαρούς Ρομά που είδε το φως της δημοσιότητας λίγες μέρες νωρίτερα και έχει συγκλονίσει όχι μόνο την τοπική κοινωνία του Πύργου, αλλά και όλο το νομό και το Πανελλήνιο, καθώς τότε θα κληθούν να καταθέσουν οι φερόμενοι ως δράστες τη δική τους πλευρά στις αστυνομικές αρχές.

Όσον αφορά τα μέχρι τώρα δεδομένα της υπόθεσης, οι τρεις εμπλεκόμενοι δράστες προσήχθησαν προχθές στο Α.Τ. Πύργου, μετά τις επίσημες καταθέσεις που προηγήθηκαν από το νεαρό και τους γονείς του για όσα περιστατικά έλαβαν χώρα με «θύμα» το 15χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φερόμενοι ως δράστες έλαβαν προθεσμία μέχρι και τη Δευτέρα για να καταθέσουν τη δική τους πλευρά με έγγραφες εξηγήσεις.

Σε δηλώσεις προχώρησε για το συγκεκριμένο ζήτημα ο δικηγόρος του ενός εκ των τριών δραστών, Νίκος Παναγόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Βρισκόμαστε στο στάδιο της προκαταρτικής εξέταση που διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου, στα πλαίσια μιας μηνυτήριας κατάθεσης του ανηλίκου. Έχουμε τρεις μηνυομένους. Ο εντολέας μου είναι ο ένας εξ αυτών, ο 15χρονος που κατηγορείται ότι απείλησε τον ανήλικο. Είναι επίσης ανήλικος και δεν έχει καμία εμπλοκή με το επίμαχο βίντεο με τις σωματικές βλάβες που προκλήθηκαν στο νεαρό. Τη Δευτέρα, έπειτα από προθεσμία που λάβαμε, θα καταθέσουμε με έγγραφες εξηγήσεις στο Αστυνομικό Τμήμα Πύργου. Η συνέχεια θα δοθεί αργότερα από την εισαγγελία με την άσκηση ποινικών διώξεων».

Παράλληλα, στάθηκε και στη θέση του εντολέα του για μη εμπλοκή του στο επίμαχο βίντεο, υποστηρίζοντας μάλιστα πως οι δυο τους είναι και συμμαθητές. Ειδικότερα σημείωσε: «Ο δεκατετράχρονος από την πρώτη στιγμή ισχυρίστηκε ότι ο εντολέας μου τον απείλησε, όχι την ημέρα που είχαμε τα χτυπήματα στο επίμαχο βίντεο, αλλά κάποιες μέρες μετά όταν βρέθηκαν τυχαία στο δρόμο. Η θέση του εντολέα μου είναι ότι πράγματι έλαβε χώρα αυτή η τυχαία συνάντηση όπου του εξέφρασε κάποια παράπονα, όμως επουδενί δεν υπήρξε διάθεση απειλής από την πλευρά μας. Δε λογομάχησαν. Υπήρχε μία ήρεμη συζήτηση, γι’ αυτό και θεωρούμε ότι επί της ουσίας δεν επιδιώξαμε επουδενί να υπάρξει μία διάθεση τρομοκρατίας από την πλευρά μας στον ανήλικο, οι οποίοι τυγχάνουν εξάλλου και συμμαθητές».

Τέλος, μίλησε και για την περίπτωση εμπλοκής ή όχι του πελάτη του στους βανδαλισμούς του 4ου Γυμνασίου Πύργου, όπου υπογράμμισε: «Ο πελάτης μου ήταν ένας από τους μαθητές που βρίσκονταν εκείνες τις μέρες στο σχολείο, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη και απ’ ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω υπάρχει επίσης κάποιο βίντεο όπου φαίνονται άτομα να διαπράττουν κάποιες λεηλασίες, όμως κατηγορηματικά ο εντολέας μου μου ανέφερε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είχε κάποια εμπλοκή στα επεισόδια, στους εμπρησμούς και τις λεηλασίες. Ναι μεν ήταν στο χώρο, αλλά πέραν τούτου ουδέν. Μέχρι τώρα που μιλάμε κι απ’ ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω από την εισαγγελία, δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στον εντολέα μου, δεν του έχει έρθει κάποιο έγγραφο για να απολογηθεί ή κάτι παρεμφερές».

https://www.patrisnews.com/