Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η εισαγγελέας υπηρεσίας με αφορμή μήνυση 70χρονης γυναίκας από τη Ν. Ιωνία Βόλου, κατά συνομήλικης γειτόνισσάς της ότι της στέλνει σημειώματα, την παρακολουθεί και την ενοχλεί συνεχώς.

Με την επιπλέον έρευνα, η Εισαγγελία ζητά αν υπάρχουν παρόμοια σημειώματα της γυναίκας προς τη γειτόνισσά της, ώστε να διαπιστωθεί αν στοιχειοθετείται η κατηγορία της συνεχούς παρακολούθησης, που είναι αδίκημα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου.

Σημειώνεται ότι η κατάσταση αυτή συμβαίνει εδώ και δύο χρόνια περίπου και η δράστιδα έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση τριών μηνών για το αδίκημα της απειλής με συνεχή παρακολούθηση και οχλήσεις.

Η 70χρονη κατέθεσε το απόγευμα της Τετάρτης μήνυση κατά της γειτόνισσάς της που έχει εμμονή μαζί της, αν και η ίδια έχει οικογένεια, παιδιά και εγγόνια. Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, η γειτόνισσα την ενοχλεί εδώ και περίπου δύο χρόνια, παλιότερα είχε καταδικαστεί για απειλή ενώ το τελευταίο διάστημα της ρίχνει στο γραμματοκιβώτιο ή στην αυλή του σπιτιού καθημερινά γράμματα, στα οποία κατηγορεί τους άνδρες…

Προχθές η γυναίκα δέχτηκε ένα τρισέλιδο γράμμα, για πολλοστή φορά, σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε ότι γνωρίζει τη γυναίκα, τη συμπαθεί, αλλά δεν μπορεί να καταλάβει τι συμβαίνει και την ενοχλεί, ενώ με τη συμπεριφορά της ταράζει τη ζωή και την ψυχική της ηρεμία. Από την πλευρά της η άλλη γυναίκα, φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνει ότι την ενοχλεί και ισχυρίζεται ότι δεν την βρίζει…

Η Εισαγγελία ζήτησε προκαταρκτική έρευνα, ώστε να προσκομιστούν και άλλα «γράμματα», προκειμένου να ερευνήσει αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απειλής με βάση όσα ορίζει το άρθρο 33 του Ν. 4619/2019 του ΚΠΔ. Ο νόμος αναφέρει ότι όποιο προκαλεί σε άλλον τρόμο ή ανησυχία απειλώντας τον με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.

Με την ποινή του προηγούμενου εδαφίου τιμωρείται και όποιος, χωρίς απειλή βίας ή άλλης παράνομης πράξης ή παράλειψης, προκαλεί σε άλλον τρόμο ή ανησυχία, με την επίμονη καταδίωξη ή παρακολούθησή του, όπως ιδίως με την επιδίωξη διαρκούς επαφής μέσω τηλεπικοινωνιακού ή ηλεκτρονικού μέσου ή με επανειλημμένες επισκέψεις στο οικογενειακό, κοινωνικό ή εργασιακό περιβάλλον αυτού, παρά την εκπεφρασμένη αντίθετη βούλησή του.