Επιτέλους ξεκίνησε το 1ο Open Πανελλήνιο πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL & TT:R  by Coffee Island με το θέαμα να ξεπερνάει κάθε προσδοκία!

Στο Δρέπανο φιλοξενείται η διοργάνωση και εκεί η θάλασσα συναντά τον ουρανό με φόντο τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024.

Γιατί πρώτη φορά γίνονται στην Ελλάδα αγώνες τόσο υψηλού επιπέδου με σκοπό να ξεχωρίσουν οι αθλητές, οι οποίοι θα συγκροτήσουν την Ολυμπιακή ομάδα, που θα ταξιδέψει στο Παρίσι. 

Το Kite Surf είναι εδώ και δύο χρόνια Ολυμπιακό άθλημα και το Δρέπανο έχει γίνει το σημείο που αποτελεί το βασικό σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του αθλήματος στο πανελλήνιο, αλλά και στο εξωτερικό, χάρη κυρίως στο Kite Surf Festival που διεξάγεται εδώ και οχτώ χρόνια (φέτος για 9η φορά). 

Οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 60 με το ενδιαφέρον και την αδρεναλίνη να είναι στα ύψη. Πέρα από τους αγώνες που θα γίνουν υπάρχει και το κομμάτι του show, με γνωστούς kite surfers να κάνουν εντυπωσιακές επιδείξεις. 

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν δεκάδες δράσεις για παιδιά και οικογένειες.


Open Πανελλήνιο Πρωτάθλημα KITE 2022


Ν. ΦΑΡΜΑΚΗΣ: «ΔΙΠΛΗ Η ΧΑΡΑ ΜΑΣ»

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στην Πάτρα το πρώτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα αετοσανίδας, ένα συναρπαστικό και εντυπωσιακό σπορ που μάλιστα, αποτελεί ήδη Ολυμπιακό Άθλημα. Και είναι διπλή η χαρά μας καθώς από αυτό το πρωτάθλημα θα προκύψει η πρώτη εθνική ομάδα αετοσανίδας που ελπίζουμε όλοι να δούμε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, αλλά και γιατί, όλοι μαζί οι φορείς που συνδιοργανώνουμε αυτή την εκδήλωση, αποδεικνύουμε για άλλη μία φορά ότι η Δυτική Ελλάδα μπορεί να φιλοξενήσει αθλητικές διοργανώσεις υψηλού επιπέδου. Θερμά συγχαρητήρια στο σύνολο των ανθρώπων που μόχθησαν για τη διοργάνωση και είμαι βέβαιος πως οι εικόνες από το Ακρωτήρι στο Δρέπανο θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, αλλά και ότι πάρα πολλοί συμπολίτες μας θα βρεθούν εκεί για να απολαύσουν τον μοναδικό «χορό» των αθλητών και αθλητριών πάνω στα κύματα».