Ξεκίνησαν την 1η Σεπτεμβρίου οι δράσεις της 6ης ΥΠΕ σε Πάτρα, Πύργο και Αγρίνιο που αφορούν, δωρεάν rapid test και εθελοντική αιμοδοσία από μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης στο 6ο Λύκειο Πατρών, όπου έλαβε χώρα η διπλή δράση με εξαιρετικά μεγάλη προσέλευση των εκπαιδευτικών.

Η πρωτοβουλία ελήφθη με αφορμή την επιστροφή των εκπαιδευτικών στα σχολεία και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης.

Οι δράσεις περιλαμβάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας στο πλαίσιο της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της προσπάθειας διατήρησης της ασφάλειας των σχολικών μονάδων.

Παράλληλα, με αφορμή την έλλειψη σε φιάλες αίματος και την καθυστέρηση των μεταγγίσεων των θαλασσαιμικών συμπολιτών μας πραγματοποιείται, εθελοντική αιμοδοσία εκ μέρους των εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν ανάγκες του Κέντρου Αίματος του Π.Γ.Ν.Π. «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» και των Τμημάτων Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Πύργου και του Γ.Ν. Αγρινίου.
Η δράση λαμβάνει χώρα σε τρεις μεγάλες πόλεις των τριών νομών Αχαΐας, Ηλείας και Αιτ/νίας (Πάτρα, Πύργο, Αγρίνιο).