«Όπως η νότα αγγίζει τη λέξη, Και το οξυγόνο τη ζωή.

Η Μουσική παλεύει με τον στοίχο σε μια μάχη για τον έρωτα, τον άνθρωπο, την κοινωνία, την ύπαρξη, την αγάπη, το μίσος, το πάθος και τη φύση.»

Με ερμηνευτές τον Χρήστο Κωνσταντόπουλο και τη Δώρα Μπελερή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου το βράδυ, στη Βίλα Κόλλα (Κουκούλι, πρώην ΤΕΙ Πάτρας), η συναυλία μελοποιημένης ποίησης με τίτλο «Σαν ένα ρίγος....» στο πλαίσιο της Τιμητικής Βραδιάς του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας.

Η επίσημη βραδιά θα ξεκινήσει στις 20.00 με τις τιμητικές βραβεύσεις και το τιμητικό αφιέρωμα στον Τίτο Πατρίκιο, θα ακολουθήσουν αναγνώσεις συμμετεχόντων ποιητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και θα ολοκληρωθεί συναυλία. Την καλλιτεχνική Επιμέλεια της μουσικής βραδιάς του φεστιβάλ υπογράφει ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος.

Συμμετέχουν οι Γιώργος Γεωργιάδης Μαντολίνο (ευήκοον μέλος), Σανη Πέτα Μαντολίνο (ευήκοον μέλος), Γιάννης Αναγνωστόπουλος Κιθάρα, Θωμάς Παλλάς Κιθάρα, Ανδρέας Ζαφειρόπουλος Πιάνο. Θέμης Μαρτεκας Κρουστά, και τις ενορχηστρώσεις έχουν επιμεληθεί ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος και ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Το μουσικό σύνολο «Punto vs Word», δημιουργήθηκε από την ανάγκη ανάδειξης του ρόλου της νότας στην λέξη. Συμπράττει με το μουσικό σύνολο «ευήκοον μέλος» (1ο και 2ο μαντολίνο) και πλαισιώνεται από πιάνο, δύο κιθάρες, κρουστά και δύο ερμηνευτές. Η αέναη "διαμάχη" μεταξύ της νότας και του στιχου, αποτελεί αφορμή έρευνας του Pounto vs Word, έτσι όπως μετουσιώνεται σε μελωδία και τραγούδι.

Είσοδος Ελεύθερη

Πληροφορίες για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο www.culturebook.gr

To Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Πάτρας διοργανώνουν το «Γραφείον Ποιήσεως» Πάτρας και το CultureBook (culturebook.gr), με υποστηρικτές το Υπουργείο Εξωτερικών, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, το Πανεπιστήμιο Πάτρας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας, την Πρεσβεία Ουγγαρίας, την Πρεσβεία Τσεχίας και το Τσέχικο Κέντρο Αθήνας, την Πρεσβεία Πολωνίας, την Greek Library of London, την World Poetry Movement, το Θέατρο Επίκεντρο+, την Cube Gallery, την Achaia Clauss, το Ίδρυμα Ελληνική Διασπορά και άλλους φορείς. Τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Τουρισμού.