Νέο βίντεο από τον Τιτανικό προκαλεί δέος. Τα πλάνα κατέγραψαν την άγκυρα 15 τόνων του «αβύθιστου πλοίου», τα χάλκινα καπάκια και τον λέβητα που έπεσε στον πυθμένα όταν το πλοίο βυθίστηκε στα 12.500 πόδια στον Βόρειο Ατλαντικό το 1912.

Το βίντεο, που καταγράφηκε από την εταιρεία καταδυτικών εκδρομών OceanGate Expeditions, αποκαλύπτει ένα εκπληκτικό επίπεδο λεπτομερειών και χρωμάτων που δεν έχουμε δει από τις 12 Απριλίου 1912. Η ομάδα κινηματογράφησε το ιστορικό σκάφος με την υψηλότερη ανάλυση βίντεο, πλάτους περίπου 8.000 pixel (8k), που τους επιτρέπει να κάνουν ζουμ σε συγκεκριμένες περιοχές χωρίς απώλεια ποιότητας εικόνας.

Αυτό τους επέτρεψε να δουν λεπτομέρειες που δεν είχαν ξαναδεί, όπως το «Noah Hingley & Sons Ltd», το οποίο είναι χαραγμένο στην άγκυρα και παρέχει μια εικόνα για το πώς το ναυάγιο αλλάζει στον υδάτινο τάφο του.

Αυτή είναι η δεύτερη ετήσια αποστολή της OceanGate Expeditions στον Τιτανικό, η οποία μεταφέρει «ειδικούς της αποστολής» και με ερευνητές, στο τεράστιο πλοίο, ενώ βρίσκεται με ασφάλεια μέσα στον υποβρύχιο Τιτάνα της εταιρείας.

Η αποστολή του Τιτανικού πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια μιας οκταήμερης αποστολής που ξεκίνησε τον Μάιο και λήγει τον Ιούνιο, και κάθε θέση «ειδικού αποστολής» κοστίζει 250.000 δολάρια – μια αύξηση κατά 125.000 από το προηγούμενο έτος.