Σαρωτικούς ελέγχους σε 26 μπαρ και καφετέριες της Πάτρας πραγματοποίησε κλιμάκιο της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, που έφτασε στην αχαϊκή πρωτεύουσα το βράδυ της Κυριακής κάτω από άκρα μυστικότητα.

Τα στελέχη της Δίωξης Εκβιαστών και ο επικεφαλής της υπηρεσίας που ήταν παρών στην επιχείρηση, «χαρτογράφησαν» πρόσωπα και καταστήματα στον χώρο της νύχτας στην περιοχή, ενώ συνομίλησαν με τους υπευθύνους καταστημάτων για θέματα που τους αφορούν.

Μάλιστα, αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας Low &Order, επισημαίνουν πως στο πλαίσιο της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (28/8) εκτός από την αποκόμιση πληροφοριών που αφορούν το χώρο της νύχτας στην Πάτρα, τα στελέχη του εκβιαστών, αναζητούσαν πληροφορίες για την εξιχνίαση δολοφονιών που σχετίζονται με θύματα αλλά και πιθανών φερόμενους δράστες από την Πάτρα, όπως είναι η δολοφονία του Τάσου Μπερδέση που τον είχαν εκτελέσει στη Βάρη τον περασμένο Μάιο.

Για αυτό και επιχειρείται ενεργοποίηση πληροφοριακού δικτύου που παρέμενε ανενεργό για χρόνια. Παράλληλα, έγινε αναζήτηση για τυχόν θύματα εκβιασμών από κυκλώματα «μπράβων».  Ανώτατες πηγές της ΕΛ.ΑΣ, τόνισαν «θα πρέπει να γίνει κατανοητό πλέον ότι η Δίωξη Εκβιαστών επιχειρεί παντού σε κάθε σημείο της χώρας».

Μάλιστα, αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα πως η επιχείρηση της Δίωξης Εκβιαστών έγινε με εντολή της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του σώματος, χωρίς να ενημερώσουν κανέναν αστυνομικό από κάθε βαθμίδα στην Πάτρα, για να μην υπάρξει οποιαδήποτε διαρροή για τη επιχείρηση.

Παρόμοιες ενέργειες αναμένεται να συνεχιστούν, σε χρόνο και τόπο που θα επιλέξει ο επικεφαλής της νευραλγικής υπηρεσίας.