Με τις προβλέψεις της ΕΜΥ για τις καιρικές συνθήκες να είναι ιδανικές και με πάνω από 70 συμμετοχές από 10 και πλέον πόλεις ολόκληρης της Ελλάδας, το Δρέπανο είναι πανέτοιμο για να φιλοξενήσει το διάστημα 1-4 Σεπτεμβρίου το 1ο OPEN Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL & TT:R, by Coffee Island.

Οι διοργανωτές έδωσαν σήμερα συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους φίλους του αθλητισμού από την περιοχή μας να δώσουν «παρών» σε μια μεγάλη γιορτή, που πέραν του αγωνιστικού σκέλους, θα περιλαμβάνει και παράλληλες δράσεις, συναυλίες και πολλά χάπενινγκς.

Αναλυτικά όλες οι τοποθετήσεις των διοργανωτών έχουν ως εξής:

Χαράλαμπος Μπονάνος (Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας): «Καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά σαν Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τους θεσμικούς φορείς της διοργάνωσης στην περιοχή μας. Είναι μια μεγάλη στιγμή για την Περιφέρεια και την περιοχή μας το να φιλοξενούμε τόσο σπουδαία αθλητικά γεγονότα με πανελλήνιο χαρακτήρα και εμβέλεια. Μάλιστα, η συγκεκριμένη διοργάνωση θα έχει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή μας, τόσο οικονομικά, όσο και τουριστικά. Η αετοσανίδα είναι ένα άκρως θεαματικό σπορ και με τη μετάδοση εντυπωσιακών εικόνων από το Δρέπανο, είναι σίγουρο ότι το 1ο OPEN Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL & TT:R, by Coffee Island, θα τραβήξει πολύ κόσμο. Αποτελεί τιμή για την περιοχή μας η φιλοξενία ενός τόσο σημαντικού event και πραγματικά αξίζουν τα εύσημα σε όσους αγωνίζονται για να είναι όλα έτοιμα για ένα σπουδαίο τετραήμερο.   Άνθρωποι όπως οι Ντίνος Μπέλεχας, Κώστας Καλογερόπουλος και άλλοι αγωνίζονται κόντρα σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, αλλά και απέναντι σε δύσπιστους προκειμένου να κυλήσουν όλα όπως πρέπει. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διεξαχθεί ένα επιτυχημένο πρωτάθλημα. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι θα υπάρχουν και παράλληλες δράσεις που θα κλέψουν την παράσταση, οπότε μας περιμένει ένα μεγάλο πάρτι στο Δρέπανο. Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι παρόντες προκειμένου να επαναλάβουμε τέτοιες δράσεις εξωστρέφειας και προβολής της πόλης μας, οι οποίες τονώνουν σε όλα τα επίπεδα την περιοχή μας. Καλώ όλους να αποδείξουμε για μια ακόμη φορά το πόσο φιλόξενοι είμαστε. Δίνουμε εξετάσεις με την συμπεριφορά και τον πολιτισμό μας προκειμένου να ξαναδιεκδικήσουμε παρόμοια event. Θέλω να συγχαρώ και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, τον Δημήτρη Νικολακόπουλο που δίνει τον καλύτερό του εαυτό στο κομμάτι που έχει αναλάβει».

Δημήτρης Νικολακόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού): «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στην περιοχή μας ένα σπουδαίο γεγονός. Οι σπουδαίοι αγώνες αετοσανίδας που θα φιλοξενηθούν στο Δρέπανο παίρνουν τη σκυτάλη από άλλες σημαντικές διοργανώσεις που φιλοξένησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όπως οι αγώνες θαλασσίου  σκι στη λίμνη Καϊάφα ή το θαλάσσιο σκι στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ αποτελούν παράλληλα προπομπό για άλλα event όπως το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα kite surf, κ.ά. Βρισκόμαστε σε μια εποχή μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας και είμαστε όλοι στη φάση της δυναμικής επανεκκίνησης. Εμείς σαν Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είμαστε δίπλα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, στηρίζουμε τον αθλητισμό γενικότερα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, επιδιώκοντας να προβάλλουμε το υπόβαθρο της περιοχής μας. Βρισκόμαστε, άλλωστε, σε μια Ολυμπιακή γη, που ενέπνευσε το Ολυμπιακό ιδεώδες. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη διοργάνωση και θα είμαστε πάντα δίπλα σε τέτοιες πρωτοβουλίες».

Χαράλαμπος Τσουκαλάς (Εφορος χορηγιών και εκδηλώσεων Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας-Εφορος Κεντρικής Ελλάδας): «Είμαστε χαρούμενοι σαν Ομοσπονδία που το 1ο OPEN Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL & TT:R, by Coffee Island θα φιλοξενηθεί στο Δρέπανο, καθώς και για το ότι συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια Δυτική Ελλάδας, τον IΟΠ και άλλους φορείς για την επιτυχία της διοργάνωσης. Η αετοσανίδα είναι πλέον Ολυμπιακό άθλημα και θα την δούμε στο Παρίσι, οπότε από τους αγώνες στο Δρέπανο θα αναδειχθεί η πρώτη Εθνική ομάδα στην ιστορία. Παράλληλα, θέλουμε να προσελκύσουμε νέους αθλητές και νέα παιδιά κοντά στην αετοσανίδα. Οι αγώνες στο Δρέπανο θα συνδυάσουν και την ψυχαγωγία και τον πρωταθλητισμό, όλα μαζί. Από αύριο σύσσωμη η Ομοσπονδία θα βρίσκεται στην Πάτρα, με τους αγώνες να μεταδίδονται live streaming σε όλο τον κόσμο, ενώ ερχόμαστε στα μέρη σας για 10 ημέρες, καθώς στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Αίγιο για τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες που θα φιλοξενηθούν κι εκεί. Είμαστε σίγουροι για την επιτυχία του Πανελληνίου πρωταθλήματος».

Κώστας Γεωργόπουλος (Έφορος Υλικού Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας -Έφορος Νότιας Ελλάδας): «Όταν το kite surf εντάχθηκε στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, μας ανατέθηκε να σχεδιάσουμε ενέργειες προώθησης και ανάπτυξης του αθλήματος. Το kitesurf ήταν μέχρι τότε ένα χόμπι. Η Επιτροπή που συγκροτήθηκε εμπλουτίστηκε από στελέχη πολλών Ομίλων, ενώ επιλέχθηκαν 5 σημεία σε όλη την Ελλάδα από τα οποία το Νο 1 ήταν το Δρέπανο, καθώς είναι ιδανικός τόπος διεξαγωγής kite surf. Για την ιστορία, τα άλλα σημεία ήταν οι Ράχες, η Πάρος, η Αλεξανδρούπολη και η Αρτέμιδα. Η διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στο Δρέπανο είναι επί της ουσίας τρεις διοργανώσεις, Formula kite, KITEFOIL και TT:R, γεγονός που δείχνει τη σπουδαιότητα του event. Να σημειωθεί ότι στο 1ο OPEN Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL & TT:R, by Coffee Island θα υπάρχουν και διεθνείς συμμετοχές στην Ολυμπιακή κλάση του Formula Kite, με αθλητές από Βουλγαρία, Γαλλία, ΗΠΑ, Βραζιλία, Αυστραλία, μέχρι και τη μακρινή Αντίκουα της Καραϊβικής, ενώ περιμένουμε ακόμη και Κινέζους και Τούρκους».

Ντίνος Μπέλεχας (Πρόεδρος αθλητικού σωματείου Cape Drepano): «Η Πάτρα είναι έτοιμη να γράψει Ιστορία με τη διοργάνωση ενός σπουδαίου αγώνα. Μας δίνεται η δυνατότητα, μέσα και από την πρόταση του ΙΟΠ, να συνδιοργανώσουμε κάτι πολύ σημαντικό. Για εμάς, αλλά και για όλη την κοινωνία της Πάτρας, αποτελεί σταθμό αυτό το event και θα το θέλαμε να πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα μέρη μας. Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων έχει δουλέψει σκληρά όλο αυτό το διάστημα και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι έχουν συμβάλει στις ετοιμασίες. Επίσης, ευχαριστούμε το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς, ως γνωστόν, η περιοχή του Φάρου στο Δρέπανο του ανήκει. Οι άνθρωποι του Π.Ν. μας αγκάλιασαν όπως και ο Δήμος Πατρέων. Εμείς σαν σωματείο είμαστε δίπλα στον τόπο μας, για να τον προβάλλουμε και σε διεθνές επίπεδο δώσαμε στο ακρωτήρι την Αγγλική του ονομασία. Η περιοχή δέχεται κάθε χρόνο πολλαπλάσιους επισκέπτες και αν πάει κανείς και ρωτήσει από το Ρίον και πέρα θα καταλάβει τι σημαίνει το kite surf για την τοπική οικονομία. Είμαστε χαρούμενοι γιατί πολύς νέος κόσμος θα έρθει να δει τους αγώνες. Η πόλη μας είναι το ιδανικό μέρος για κάθε φύση ναυταθλητισμού. Ο Πατραϊκός κόλπος αποτελεί παράδεισο για τα θαλάσσια σπορ. Ο ΙΟΠ το ξέρει, το φωνάζει όλα αυτά τα χρόνια και κάνει πράγματα. Δεν ήταν τυχαίο ότι πήρε την ευθύνη αυτούς του event. Ευχαριστούμε και τα Coffee Island που μας στηρίζουν και όλους τους χορηγούς μας. Σας περιμένουμε για πλούσια δράση, που συνδυάζει και πολλά όμορφα μουσικά ακούσματα».

Κώστας Καλογερόπουλος (Πρόεδρος ΙΟΠ-Μέλος Επιτροπής Ανοικτής Θάλασσας Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας): «Αυτό που μένει στο τέλος, μετά από μια τόσο σπουδαία διοργάνωση, είναι οι στιγμές της συνεργασίας. Και μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία μας δίνεται η δυνατότητα να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα για το μέλλον. Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να διοργανώνουμε σημαντικούς αγώνες, απλά μας λείπουν εγκαταστάσεις θαλασσίων υποδομών. Είναι πολύ ευχάριστο που μια μεγάλη ομάδα φορέων, ομάδων και παραγόντων πήρε πάνω της το 1ο OPEN Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL & TT:R, by Coffee Island. Τι μένει από όλο αυτό; Το ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα όλοι μαζί. Ότι σε μια πόλη που μας ρίχνει η κρίση, οι συνεργασίες μπορούν να αποδώσουν καρπούς. Και ως πρόεδρος του ΙΟΠ και ως στέλεχος της Ομοσπονδίας, πάντα έλεγα ότι στόχος της Πάτρας πρέπει να είναι οι ειδικές μορφές τουρισμού. Αυτό το έχουμε δείξει και στον Όμιλο και σας αποκαλύπτω ότι ετοιμάζουμε μια μεγάλη έκπληξη που αφορά το πρώτο τετράμηνο του 2023. Κι εκεί θα δείξουμε τον ειδικό ρόλο που έχει η Πάτρα. Θεωρώ ότι το kite surf θα μας απασχολήσει και στο μέλλον. Είναι θεαματικό άθλημα. Ευχαριστούμε και τη Super Cargo για τη βοήθειά της. Τέλος, θέλω να σταθώ και σε μια σημειολογία. Το 1999 σε μια δύσκολη φάση για τον Όμιλο, όταν δεν είχαμε ούτε φουσκωτό, φέραμε σε συνεργασία με την Ομοσπονδία τρεις Πανελλήνιες διοργανώσεις-προκρίσεις στην Πάτρα. Το τολμήσαμε και δικαιωθήκαμε. Μετά από 23 χρόνια πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει πολλά σημαντικά πράγματα στον χώρο μας».

Το 1ο OPEN Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Formula Kite, KITEFOIL & TT:R, by Coffee Island, διοργανώνεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών και το αθλητικό σωματείο Cape Drepano, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα του Δήμου Πατρέων.  Η Coffee Island αποτελεί τον επίσημο χρυσό χορηγό της διοργάνωσης η οποία θα πλαισιωθεί με διάφορες παράλληλες δραστηριότητες. Ως ασημένιος χορηγός της εκδήλωσης είναι η Λούξ, και χάλκινοι χορηγοί οι Τιτάν , Ολυμπία Οδός, Cape Drepano Watersports, KiteSurf Greece και Belehas Transfer Solutions.  Τέλος χορηγός του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών είναι η Super Cargo.