Σάλος έχει προκληθεί από την υπόθεση bullying που έχει δει τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα φώτα της δημοσιότητας και αφορά την παρενόχληση και χειροδικία δυο νεαρών ΡΟΜΑ σε ένα αγόρι περίπου 14 με 15 ετών, με τον κόσμο της περιοχής να εκφράζει την ανησυχία του και την υπόθεση να λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις μετά και την κατάθεση μήνυσης των γονιών του νεαρού.

Θέμα χρόνου είναι να φτάσει πλέον στα χέρια των Εισαγγελικών Αρχών του Πύργου η δικογραφία για τη συγκεκριμένη υπόθεση, με την επίσημη κατάθεση προχθές μήνυσης από τον πατέρα του «θύματος» bullying που μετά από δυο περιστατικά παρενόχλησης του γιού του αποφάσισε να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

«Το παιδί φοβάται να βγει από το σπίτι»

Για το περιστατικό αλλά και το ιστορικό όλης αυτής της απειλητικής για το παιδί της κατάστασης, μίλησε αποκλειστικά χθες στην «Π» η μητέρα του παιδιού. Όπως η ίδια αποκάλυψε, η κατάσταση αυτή έχει ξεκινήσει από τις 29 Ιουλίου όταν και το παιδί της επέστρεψε στο σπίτι και της αποκάλυψε την προσέγγισή του από ΡΟΜΑ που τον χαστούκισαν, ωστόσο νόμισε αρχικά πως ήταν κάτι τυχαίο και κάποιος διαπληκτισμός μεταξύ τους που θα τελείωνε εκεί.

Το σοκ που υπέστη στη θέαση του βίντεο και η ανησυχία που της προκάλεσε, ήταν αυτά που την οδήγησαν στην Αστυνομία για κατάθεση μήνυσης, με τον αξιωματικό υπηρεσίας όπως η ίδια σημείωσε να τη συμβουλεύει πως είναι καλύτερα να τους γίνει σύσταση. Μάλιστα, έστειλε το μεγαλύτερο διάστημα του καλοκαιριού το γιό της στο χωριό εκτιμώντας πως το θέμα θα ξεχαστεί, ωστόσο με την επιστροφή του οι ΡΟΜΑ των ξαναβρήκαν, του επιτέθηκαν και τον απείλησαν πως τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα και πως δε θα μπορεί να βγει από το σπίτι.

«Κινήσαμε τις απαραίτητες διαδικασίες»

Ως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το τελευταίο περιστατικό, με τους γονείς να πηγαίνουν στην αστυνομία για να κινήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. «Το παιδί φοβάται να βγει από το σπίτι, μένει μέσα και όπου πάει βγαίνουμε μαζί. Δε βγαίνει ούτε στη γειτονιά, γιατί εκεί έγινε το περιστατικό», δήλωσε η μητέρα μεταφέροντας το φόβο που βιώνει το παιδί της.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο πως ξεκίνησε η κατάσταση αυτή, σημειώνοντας πως ήταν συμμαθητές με το γιό της στο γυμνάσιο, όπου και δημιουργήθηκε κόντρα και υπήρχαν κατηγορίες για φωτιές και καταστροφή σχολικής περιουσίας. «Είπαν ότι αν δεν τους απαλλάξει από αυτές τις κατηγορίες, θα το χτυπήσουν περισσότερο. Το παιδί είναι τρομοκρατημένο και φοβάται να πάει οπωσδήποτε. Κάθεται μέσα στο σπίτι», μεταφέρει σοκαρισμένη η μητέρα.

Μάλιστα, επεσήμανε πως μόνο όταν είδε το βίντεο αντιλήφθηκε πως η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρή, ενώ τονίζει πως παρά τις ενέργειές τους δεν ξέρει αν θα σταματήσει όλο αυτό, γεγονός που την οδηγεί στη σκέψη αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος είτε εδώ στην πόλη, είτε στο χωριό.

«Δεν είναι μόνο το δικό μου παιδί»

Το μεγαλύτερο ωστόσο σοκ στην υπόθεση ήταν η αποκάλυψη της μητέρας πως το παιδί της δεν είναι το μόνο «θύμα εκφοβισμού». «Έχουν επιτεθεί και σε άλλα παιδάκια, που φοβούνται να μιλήσουν. Μικρότερα από το δικό μου, που πηγαίνουν ακόμα δημοτικό. Όπου βρουν χτυπούν. Χωρίς λόγο. Αυτά γυρνούν συνέχεια στον Πύργο. Το περιστατικό έγινε σχεδόν έξω από το σπίτι μου. Το χτύπησαν, το απείλησαν και έφυγαν», δήλωσε σοκάροντας την κοινή γνώμη.

«Να θρηνήσουμε κάποιο θύμα;»

Τοποθέτηση για το συγκεκριμένο περιστατικό πραγματοποίησε και ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος. Όπως υποστήριξε, πρόκειται για μια μικρή ομάδα συγκεκριμένης προελεύσεως με παραβατική συμπεριφορά που έχει απασχολήσει τις αρχές ποικιλοτρόπως και πολλές φορές, ωστόσο συνεχίζει να κυκλοφορεί και να τρομοκρατεί. Μάλιστα, εκτίμησε πως οι ίδιες παραβάσεις αν γίνονταν από άλλους θα βρίσκονταν ήδη στη φυλακή και τόνισε με έμφαση πως η ανοχή αυτή που φτάνει τα όρια της συγκάλυψης καταντά προκλητική για τους νομοταγείς πολίτες.

Μεταξύ άλλων είπε πως θα πρέπει να υπάρξουν άμεσα ενέργειες προκειμένου να μη θρηνήσουμε κάποιο θύμα, ενώ στάθηκε και στα έγγραφα που έχει στείλει ο ίδιος προς όλες τις αρχές από την αρχή της θητείας του για τέτοιου είδους φαινόμενα. Μάλιστα, σημείωσε πως ακραίες καταστάσεις οδηγούν και σε αρνητικά αποτελέσματα, θυμίζοντας σε όλους την περίπτωση του Θύμιου. Εμφανίστηκε ωστόσο και γνώστης των προβλημάτων στην ανατολική πλευρά της πόλης από συγκεκριμένες ομάδες, ενημερώνοντας πως πρόσφατα είχε έρθει και επιτροπή πολιτών για το συγκεκριμένο ζήτημα. «Στη δημοκρατία, η ασφάλεια του πολίτη είναι το μέγιστο αγαθό. Όταν αυτό το αντιμετωπίζουμε φευγαλέα και επιδερμικά, νομίζω ότι είναι πρόκληση. Έχουμε κρίση πολιτειακή από τη στιγμή που αισθάνεσαι όμηρος από την βια κάποιων παραβατικών», πρόσθεσε.

«Και η κόρη μου είχε πέσει θύμα bullying»

Σε μια αποκάλυψη που θα σοκάρει και σίγουρα θα συζητηθεί, προχώρησε ακολούθως ο κ. Αντωνακόπουλος. Συγκεκριμένα τόνισε: «Ακόμα και η κόρη μου είχε πέσει θύμα bullying και μου είχαν πει ότι αυτός και αυτός θα είναι οι δράστες και πράγματι ήταν αυτοί. Τους πήρανε στο τμήμα και δεν έγινε κάτι. Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε τώρα; Κι αν σκοτώσουν κάποιο παιδί;».

Μάλιστα, εξέπεμψε και SOS στις αρχές ζητώντας τους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. «Τέρμα οι δημόσιες σχέσεις και οι χαζοφιλίες. Δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλα δίκτυα τα οποία χρησιμοποιούν και αξιοποιούν, αλλά αφήνουν αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν αυτά που κάνουν. Τέρμα η ανοχή. Και από την δημοτική αρχή τέρμα η ανοχή», έκλεισε.

https://www.patrisnews.com/