Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης συναντήθηκε την Δευτέρα, 29 Αυγούστου, για δεύτερη φορά μέσα μικρό χρονικό διάστημα, με το προεδρείο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) για το
κτιριακό πρόβλημα του σχολείου.
Στη συνάντηση, συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, Φωτεινή Συριώτη, καθώς επίσης, η Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης Αχαΐας Ευγενία Πιερή και ο Διευθυντής του σχολείου Σπύρος Ψαρράς.
Ο Δήμαρχος τόνισε την αναγκαιότητα κατασκευής σύγχρονου δημόσιου κτιρίου για το ΕΕΕΚ την αποκλειστική αρμοδιότητα κι ευθύνη της οποίας, όπως είναι γνωστό, έχει το κράτος και συγκεκριμένα η Κρατική Ανώνυμη Εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές» (ΚΤΥΠ), ενώ η υποχρέωση του Δήμου είναι να παραχωρήσει το οικόπεδο.
Η αρμόδια Αντιδημαρχία Παιδείας και Αθλητισμού με βάση το σχεδιασμό της, έχει μέχρι τώρα υποβάλλει στην ΚΤΥΠ φακέλους για τα σεισμόπληκτα σχολεία 3 ο Γυμνάσιο και 12 ο Δημοτικό τα οποία βρίσκονται στη φάση ανέγερσης, για το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Αγίου Βασιλείου το οποίο έχει ενταχθεί σε κατασκευαστικό πρόγραμμα και για το σεισμόπληκτο 10 ο Λύκειο το οποίο είναι υπό ένταξη σε κατασκευαστικό πρόγραμμα.

Αυτό το διάστημα ετοιμάζεται ο φάκελος για το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Καμινίων και σειρά παίρνουν το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΝΕΕΓΥΛ) και το ΕΕΕΕΚ, για τα οποία πρέπει να προηγηθεί έγκριση των διαθέσιμων οικοπέδων του δήμου από την αρμόδια Επιτροπή Καταλληλότητας. Ο σχεδιασμός αυτός διαμορφώθηκε με βάση σύνθετα αντικειμενικά κριτήρια και η ορθότητα του θα κριθεί από την τοπική κοινωνία συνολικά και όχι αποσπασματικά.
Όσον αφορά στην ανανέωση της σύμβασης μίσθωσης του κτιρίου ιδιοκτησίας του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών, στο οποίο στεγάζεται μέχρι σήμερα το ΕΕΕΕΚ, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους γονείς αναλυτικά για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο Δήμος προς το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών αλλά και προς την εποπτεύουσα του Ιδρύματος, Υφυπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου. Οι προσπάθειες ωστόσο δεν απέδωσαν, παρά το γεγονός ότι ο Δήμος δέχτηκε όλους τους όρους που
τέθηκαν από την πλευρά της Υφυπουργού.
Το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών αρνείται να ανανεώσει τη σύμβαση μίσθωσης μέχρι την ανέγερση δημοσίου κτιρίου του ΕΕΕΕΚ, επικαλούμενο ότι πρόκειται να αξιοποιήσει το κτίριο για την κάλυψη δικών του αναγκών,την εξυπηρέτηση των σκοπών του και γενικότερα για το συμφέρον του Ιδρύματος. Είναι προφανές, ότι ο Δήμος δεν φέρει καμία ευθύνη, για την συγκεκριμένη στάση του Ιδρύματος και δεν μπορεί θεσμικά να την αλλάξει.
Είναι επίσης γνωστό ότι χωρίς καμία συμμετοχή κι ευθύνη του Δήμου έχει αναπτυχθεί οξεία αντιπαλότητα ανάμεσα στο ΕΕΕΕΚ και στο Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Κωφών, που στεγάζεται σε παρακείμενο κτίριο στον ίδιο χώρο.
Η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Φωτεινή Συριώτη τόνισε ότι έχουν ικανοποιηθεί όλα τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί από το σχολείο με έκτακτες χρηματοδοτήσεις (διαμόρφωση αίθουσας χαλάρωσης, εργαστήριο Κεραμικής, εκσυγχρονισμός ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, επισκευές ηλεκτρονικών μηχανημάτων κ.ο.κ.), κάτι που επιβεβαίωσε και ο Διευθυντής του σχολείου.
Επίσης σταθερά κάθε χρόνο στο σχολείο πραγματοποιούνται όλες οι αναγκαίες εργασίες προετοιμασίας για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, όπως ακριβώς γίνεται σε όλα τα σχολεία της πόλης κι έτσι θα γίνει κι εφέτος.
Αυτή είναι η αλήθεια για το ΕΕΕΕΚ και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματα του.