Η Δήμητρα Ματσούκα στην τελευταία της συνέντευξη, απάντησε μεταξύ άλλων σε ερωτήσεις που αφορούσαν την αποχή από την τηλεόραση και την προσωπική της ζωή.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ποιος είναι πρωινιάτικα», η γνωστή ηθοποιός ανέφερε αρχικά για την απουσία της από την τηλεόραση: «Δεν κάθεται. Δεν τυχαίνει ή μου ζητάνε αυτά που δεν μου αρέσουν. Είναι κυρίως ο ρόλος. Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσουν οι σειρές που έχουν λιγότερα επεισόδια και είναι μικρότερης διάρκειας. Υπάρχει πια αυτή η τάση. Θα γίνει. "Με ιντριγκάρει ο ρόλος. Δεν με ενδιαφέρει εάν πρόκειται για κωμωδία ή για κάτι δραματικό, με ενδιαφέρει το κείμενο. Για πολλά χρόνια δεν ήθελα να κάνω κωμωδία. Φοβόμουν μη με χαρακτηρίσουν τηλεοπτική κωμική και δεν παίρνω δραματικούς ρόλους στο θέατρο. Έκανα 12 χρόνια για να ξανακάνω κωμωδία. Πια δεν έχω αυτό το πρόβλημα. Φέτος κάνω μια κωμωδία. Μου το ζητούσαν οι παραγωγοί. Έτσι συμβαίνει όταν έχει προηγηθεί μια επιτυχία. Σου δίνουν ρόλους που είναι κοντά σε αυτό» και πρόσθεσε:

«Δεν μου έχει συμβεί. Αλλά και να μου έχει συμβεί μπορεί να μην το καταλάβαινα εγώ. Καταλαβαίνω μόνο όταν κάποιος με αφορά. Αν δεν, δεν αντιλαμβάνομαι. Ίσως και να ήμουν απλά τυχερή. Ήμουν πάντα τυχερή σε αυτή τη δουλειά. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με συναδέλφους. Έχω περάσει πολύ ωραία».

Στη συνέχεια, η Δήμητρα Ματσούκα μίλησε για την προσωπική της ζωή: «Είμαι 22 χρόνια πια στη δουλειά και ποτέ δεν έβγαζα την προσωπική μου ζωή δημόσια. Μάλλον από μια συστολή, ιδιοσυγκρασιακά. Δεν είναι κάτι που κάνω μια συνειδητή επιλογή. Είναι αυτή η ιδιοσυγκρασία μου. Είμαι πολλά χρόνια σε μια σχέση, δεν θα την κρύψω αλλά δεν πηγαίνω σε μέρη που έχει κάμερες και φωτογράφους. Τα κοσμικά δεν μου αρέσουν. Τα κοινωνικά μου αρέσουν».

Σχετικά αν θα έκανε ποτέ γύμνο, δήλωσε: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το γυμνό αρκεί ο σκηνοθέτης να είναι κάποιος που θαυμάζω. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Δεν πρέπει να έχουμε πρόβλημα με το σώμα μας. Εγώ το δικό μου το αγαπάω πολύ».