Επίσκεψη στον Ψαθόπυργο πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης «σπιράλ» το πρωί της Κυριακής 28 Αυγούστου 2022. Ο επικεφαλής της παράταξης Πέτρος Ψωμάς και τα στελέχη Χάρης Κοντογιαννάτος (μέλος της Πολιτικής Γραμματείας) και Δημήτρης Νταλαπέρας (συντονιστής της Ομάδας Εργασίας #Υποδομές) συναντήθηκαν με δημότες, καταστηματάρχες, θαμώνες και παραθεριστές και συζήτησαν τοπικά θέματα που τους απασχολούν.

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής έθεσαν ζητήματα καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και οδοστρωμάτων, ενώ με ένταση αναφέρθηκαν και σε προβλήματα που αφορούν την παραλία και στον παραλιακό δρόμο. Η διαπλάτυνση του πεζοδρομίου, η διάνοιξη του δρόμου (ώστε να υπάρχει έξοδος διαφυγής από το χωριό) και η ανάγκη εκπόνησης σύγχρονης συγκοινωνιακής μελέτης για την κίνηση των οχημάτων είναι προβληματισμοί που τέθηκαν τόσο από τους ανθρώπους της εστίασης, όσο και από
τους θαμώνες των μαγαζιών τους, ντόπιους και μη. Έντονη είναι και η έλλειψη χώρων στάθμευσης, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και τις μέρες αιχμής, όπως είναι τα Σαββατοκύριακα.

Η αντιπροσωπεία του σπιράλ συναντήθηκε, κατά την περιοδεία της, με τους τοπικούς συμβούλους Ιωάννα Τσάμη και Ανδρέα Μπουλούμπαση, με τον πρώην Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, Γιώργο Καραμπούλα, τον κάτοικο της περιοχής και Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Πιτίτσας, Γιάννη Αλεξόπουλο και άλλους ενεργούς δημότες του Ψαθόπυργου και της Ροδινής, ανθρώπους που έχουν κατά καιρούς ασχοληθεί με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος τους. Από τις συζητήσεις μαζί τους προέκυψαν μια σειρά από σημαντικά θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν: η ανάγκη δημιουργίας ενός αλιευτικού καταφυγίου, η αναγκαιότητα τοπικού βιολογικού, θέματα ύδρευσης που συχνά παρουσιάζονται, οι ευκαιρίες αξιοποίησης της ορεινής περιοχής του Ψαθοπύργου, η έλλειψη αξιοπρεπών αθλητικών εγκαταστάσεων και γηπέδων, οι προβληματικοί αγροτικοί δρόμοι προς τη Ροδινή και τα ιδιαίτερα τοπικά ζητήματα της εκεί περιοχής, τα ανταποδοτικά τέλη που αφορούν το νταμάρι.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και οι συζητήσεις των ανθρώπων του σπιράλ με τους λουόμενους, από διάφορες περιοχές του Δήμου Πατρέων. Πολλοί δημότες μετέφεραν την αγανάκτηση τους για την εικόνα πόλης, τις δημοτικές υπηρεσίες και την έλλειψη τουριστικής στρατηγικής, δικαιώνοντας την επιλογή του Πέτρου Ψωμά να περιοδεύει διαρκώς ανά την πόλη και να συζητά με τους πατρινούς. Οι επισκέψεις του σπιράλ σε όλες τις εκτός κέντρου περιοχές του δήμου θα συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες,πάντα με προτεραιότητα την καταγραφή των προβλημάτων των δημοτών και με το βλέμμα στραμμένο στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.