Το δεύτερο "κύμα" φοιτητών για την αναζήτηση της ιδανικής φοιτητικής κατοικίας είναι γεγονός και ήδη έχει φτάσει στην Πάτρα.

Μετά τα πρώτο κύμα πρωτοετών που ήρθαν στην Πάτρα στα τέλη του περασμένου μήνα ύστερα από την ανακοίνωση των πανελλαδικών βάσεων, δεν είναι λίγοι αυτοί οι φοιτητές που για διάφορους λόγους άφησαν το όλο θέμα της ανεύρεσης της φοιτητικής κατοικίας για αυτή την περίοδο.

Άλλωστε, η ακαδημαϊκή χρονιά για τους πρωτοετείς που κατάφεραν και πέρασαν στην σχολή της αρεσκείας τους μέσα από τις πανελλαδικές εξετάσεις, αργεί ακόμα, ξεκινάει στις αρχές Οκτωβρίου.

Οπότε υπάρχει χρόνος για όσους τον περασμένο μήνα προτίμησαν τις διακοπές τους ή δεν βρήκαν το σπίτι της αρεσκείας τους. Πάντως, τα στάνταρ της αναζήτησης δεν έχουν αλλάξει.

Τα διαμερίσματα στο κέντρο στην ακτίνα Γούναρη – Καρόλου, αλλά και στην ακτίνα Ψηλαλώνια – Αγίας Σοφίας είναι ελάχιστα που έχουν απομείνει διαθέσιμα.

Η πλειοψηφία των σπουδαστών αναζητάει επιπλωμένα δυάρια ή ευρύχωρες γκαρσονιέρες κάτω από τα 350 ευρώ, όμως πλέον ο μέσος όρος τιμών των μισθωμάτων είναι μεγαλύτερος και με δυσκολία μπορεί να βρει κανείς κάτω από τα 400 ευρώ, τουλάχιστον στο κέντρο της Πάτρας.

Οι πραγματικές ευκαιρίες, σύμφωνα με τους μεσίτες και τους επαγγελματίες του χώρου είναι εκτός του κέντρου της Πάτρας, κυρίως στην περιοχή του Μπεγουλακίου, του Κουκούλι, του Ψαροφαϊού ή ακόμα και στην Ανθούπολη – Ζαβλάνι, όπου εκεί μπορεί να βρει κανείς νεότερα διαμερίσματα και σε καλύτερες τιμές.

Πάντως, από το περασμένο Σαββατοκύριακο έχουν ξεκινήσει οι αναζητήσεις, με αρκετούς φοιτητές μαζί με τους γονείς τους να γυρίζουν στους δρόμους, να τρώνε στα καταστήματα εστίασης, σε μία πόλη όπου ένας σημαντικό μέρος των πιο παλιών φοιτητών έχουν επιστρέψει στην βάση τους.