Παρά το γεγονός ότι ο δήμος βρίσκεται ακόμα σε ένα πρώιμο στάδιο στο ζήτημα των υιοθεσιών των αδέσποτων ζώων, τα στοιχεία που προκύπτουν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Νεολόγος», μέσα σε έναν χρόνο (από τον περασμένο Σεπτέμβριο) όταν ξεκίνησε να λειτουργεί το δημοτικό καταφύγιο στο Δρέπανο, έγιναν 100 υιοθεσίες.

Μέσα στις υιοθεσίες αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι υιοθεσίες των γατιών, με τα τελευταία να είναι κυρίως γατιά που έχουν προβλήματα και χρειάζονταν την φροντίδα φιλόζωων που αποφάσισαν να τα πάρουν στο σπίτι τους και να τα υιοθετήσουν.

Όπως και να έχει ο αριθμός των 100 υιοθεσιών για ένα ζήτημα στο οποίο ο δήμος τώρα έχει ξεκινήσει να προωθεί το όλο θέμα, είναι ικανοποιητικό. Θα μπορούσε βέβαια ο αριθμός αυτός να ήταν μεγαλύτερος, όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η διαδικασία της υιοθεσίας αδέσποτων σπάει ταμπού δεκαετιών και αυτό δεν είναι πάντοτε εύκολο.

Άλλωστε, ακόμα δεν έχει ετοιμαστεί η ειδική πλατφόρμα για το όλο θέμα, στην οποία ο χρήστης του διαδικτύου, μπαίνοντας σε αυτή θα μπορούσε να πάρει τις ανάλογες πληροφορίες και να δει τις φωτογραφίες για το σκυλάκι που τον ενδιαφέρει.

Έτσι, ο ενδιαφερόμενος που αναζητά πληροφορίες για ένα σκυλάκι που θα ήθελε να υιοθετήσει μπορεί τις πάρει μόνο μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα που δήμου όπου εκεί είναι δύσκολο να βρει την συγκεκριμένη υποκατηγορία, ενώ και να την δει δεν έχουν γίνει και πολλές αναρτήσεις.


Έγινε χαμός στο facebook τις προάλλες

Η δουλειά έτσι γίνεται κυρίως μέσα από την σελίδα του δήμου στο facebook (τις περασμένες ημέρες με τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν έγινε ένας χαμός από το ενδιαφέρον του κόσμου), αλλά και από τις αναρτήσεις των φιλοζωικών ομάδων ή των φιλόζωων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στόχος των ανθρώπων του δήμου που ασχολούνται με το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων και των εθελοντών φιλόζωων, είναι μέσα στους επόμενους μήνες να αυξηθεί ο αριθμός των υιοθεσιών, έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στο καταφύγιο του Δρεπάνου που ήδη φιλοξενεί κοντά στα 60 ζώα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ειδικότερα για το ζήτημα των υιοθεσιών ο δήμος έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα στην διαμόρφωση ενός γραφείου που στελεχώνεται από υπαλλήλους που εργάζονται για τον σκοπό αυτό.