Ο κόσμος στην Πάτρα έχει πλέον επιστρέψει από τις διακοπές του, η κίνηση στην πόλη βρίσκει τους κανονικούς της ρυθμούς και μαζί με όλα αυτά έχει ξεκινήσει και μια κινητικότητα στα στέκια της νεολαίας και των φοιτητών.

Τα μαγαζιά εστίασης, σχεδόν το σύνολο αυτών που ήταν κλειστά τις μέρες του Αυγούστου άνοιξαν, ενώ έχουν ξεκινήσει να επιστρέφουν στην βάση τους και οι σπουδαστές, που ως γνωστόν, αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της οικονομίας και της ζωής σε αυτή την πόλη.

Ειδικότερα, αυτοί που έχουν ξεκινήσει να επιστρέφουν είναι οι λεγόμενοι «παλιοί», οι δευτεροετείς, οι τριτοετείς και οι τελειόφοιτοι που δεν χρειάζεται να προχωρήσουν στην αναζήτηση κατοικίας και έχουν επιλέξει να μένουν σε αυτή που είχαν βρει από τα περασμένα έτη.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα η επιστροφή των φοιτητών αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, καθώς πλησιάζει και η εξεταστική περίοδος για όσους έχουν αφήσει μαθήματα. 

Πάντως, ήδη στην κίνηση της πόλης υπάρχει μια αισθητή διαφορά σε σύγκριση με τις περασμένες ημέρες. Για παράδειγμα στον πεζόδρομο της Ηφαίστου που αποτελεί ένα από τα βασικά στέκια της νεολαίας και των φοιτητών.

Τα μαγαζιά βέβαια στην λεγόμενη Πλάκα της Πάτρας δεν έχουν ανοίξει ακόμα όλα (τα περισσότερα ήταν κλειστά τις μέρες του Αυγούστου) όμως, πλέον υπάρχει αυτός ο «αέρας» που χαρακτηρίζει την περιοχή.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ και από τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον πεζόδρομο της Ηφαίστου Γιάννης Σπυρόπουλος, τονίζει: «Είναι γεγονός ότι έχει ξεκινήσει να υπάρχει μια κινητικότητα, παρόλο που τα περισσότερα από τα μαγαζιά στην περιοχή, δεν είχαν ανοίξει ακόμα μέσα στην εβδομάδα.

Πιστεύω ότι με την επιστροφή των φοιτητών τόσο η περιοχή της Ηφαίστου, αλλά και οι παρακείμενες περιοχές θα πάρουν και πάλι ζωή».  


"Δούλεψαν όλοι εκτός από την Αχαΐα"

Όσο για το πώς βλέπει τα πράγματα για τον φετινό χειμώνα; «Ξεκινάμε μία νέα σεζόν και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Θέλω να βλέπω τα πράγματα αισιόδοξα.

Βέβαια δεν θα μπορούσα να μην συμφωνήσω σε αυτό που άκουσα τις προάλλες από συναδέλφους, δηλαδή ότι το φετινό καλοκαίρι δούλεψαν όλα τα καταστήματα εστίασης της χώρας εκτός από την Αχαΐα.  

Κάτι που φυσικά έχει να κάνει με τον τουρισμό και την έλλειψη επισκεπτών. Ελπίζουμε ότι τουλάχιστον τον φετινό χειμώνα με την έλευση των φοιτητών που αποτελούν το κομβικό σημείο της τοπικής οικονομίας και της ζωής της πόλης, τα πράγματα θα πάνε καλύτερα για τον κλάδο».