Με εξηνταοκτώ (68) δρομείς έκλεισε για φέτος η λίστατου Σ.Μ.ΑΧ. Φειδιππίδη με τις συμμετοχές στον 39ο Μαραθώνιο Αθηνών, που θα πραγματοποιηθεί στις 13 Νοέμβριου 2022.

Οι Αχαιοί  Μαραθωνοδρόμοι πιστοί στο καθήκον τους θα εκπροσωπήσουν την Πάτρα σε αυτόν τον σπουδαίο αγώνα για άλλη μια φορά. Η φετινή χρονιά όμως είναι διαφορετική από τις προηγούμενες. Μετά από την διετή  περιπέτεια με τον κορονοϊό που είχε ως αποτέλεσμα την ματαίωση του Μαραθωνίου του 2020 και την πραγματοποίηση της διοργάνωσης του 2021 με περιορισμένο  αριθμό αθλητών, όλα δείχνουν να επιστρέφουν στην κανονικότητα όσον αφορά τους αγώνες δρόμου.

Έτσι λοιπόν το προσεχές διάστημα, περίπου 12 εβδομάδες, πριν από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών ουσιαστικά ξεκινά η βασική επίπονη προετοιμασία, για να καταφέρουν οι δρομείς να σταθούν στην εκκίνηση στον Μαραθώνα με σκοπό να τερματίσουν στο Παναθηναϊκό στάδιο. Ειδικά όμως για φέτος για τους δρομείς της Αχαΐας και των γειτονικών περιοχών υπάρχει η μεγάλη ευκαιρία του  ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ 2022 «ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ» https://www.patrasnighthalfmarathon.gr/

Οι μυημένοι στο αγώνισμα του Μαραθώνιου γνωρίζουν ότι 4 εβδομάδες πριν τον Μαραθώνιο, οι δρομείς ‘’φορτωμένοι χιλιόμετρα’’ ψάχνουν να βρουν έναν Ημιμαραθώνιο ώστε να πάρουν μέρος, κάνοντας ουσιαστικά το τελευταίο τεστ πριν από τον μεγάλο αγώνα των 42,2χλμ, βάζοντας τις τελευταίες πινελιές στην προετοιμασία τους,  προσδιορίζοντας ένα πιο ρεαλιστικό πλάνο. Με την συμμετοχή στον  ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ οι δρομείς σε μια επίπεδη  μετρημένη και πιστοποιημένη διαδρομή, έχουν την ευκαιρία στην Πόλη τους χωρίς καμία  επιβάρυνση μετακίνησης (σωματική-οικονομική) να πάρουν μέρος σε έναν δυνατό αγώνα βγάζοντας τα συμπεράσματά τους... Βέβαια η διοργάνωση έχει φροντίσει παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο να διεξαχθούν Αγώνας δρόμου 5.000 μέτρωνκαιΑγώνας δρόμου 1.000 μέτρων για μαθητές Δημοτικού Σχολείουκαι ΑΜΕΑ τους οποίους θα στηρίξει ο Φειδιππίδης με τους δρομείς του πραγματοποιώντας ομαδική εγγραφή σε όλα τα αγωνίσματα.