Ανοίγουν σταδιακά το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα εστίασης που είχαν κλείσει για τις μέρες του Αυγούστου και πλέον επιστρέφουν σε ρυθμούς κανονικότητας, έχοντας μπροστά τους έναν χειμώνα που σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα είναι αρκετά δύσκολος για τον κλάδο.

Ορισμένα από τα καταστήματα που έκλεισαν στις αρχές του Αυγούστου προχώρησαν στο διάστημα που ακολούθησε σε ανακαινίσεις και αναδιαμορφώσεις των χώρων τους και άλλα πρόκειται να κάνουν κάτι ανάλογο τις επόμενες ημέρες μέχρι να ξεκινήσει η χειμερινή σεζόν.

Όμως η αλήθεια είναι ότι οι ανακαινίσεις χώρων και οι αναδιαμορφώσεις των καταστημάτων εστίασης είναι ελάχιστες σε σύγκριση με άλλες χρονιές, σε αντίστοιχες περιόδους.

Αυτό βέβαια θα φανεί στην πορεία όπου θα ξεκαθαρίσουν το αν θα γίνουν κάποιες ανακατατάξεις στον χώρο της εστίασης και ειδικότερα στον χώρο της νυχτερινής διασκέδασης.

Πάντως, όπως φαίνεται δεν είναι η καλύτερη εποχή για αλλαγές, για ανακαινίσεις και παρεμβάσεις, καθώς η κίνηση παραμένει μειωμένη, ενώ υπάρχει και όλη αυτή η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την ακρίβεια και με την ενεργειακή κρίση που κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξει.

Το δεδομένο είναι ότι ο χειμώνας θα είναι βαρύς για την εστίαση και το γεγονός ότι στις αγγελίες με πωλήσεις επιχειρήσεων πρωταγωνιστούν τα καταστήματα του κλάδου, δεν είναι διόλου τυχαίο.