Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα για την καθημερινότητα της ζωής μας, το κύμα ακρίβειας και τις δυσκολίες που υπάρχουν γύρω μας, μόνο το χιούμορ μας σώζει.

Ένα από τα δεκάδες πράγματα που έχουν ακριβύνει γύρω μας είναι και οι φοιτητικές κατοικίες, με τα ενοίκια να έχουν φτάσει στα ύψη και τους γονείς των φοιτητών να... κουνάνε μαύρο μαντήλι, ψάχνοντας για ένα διαμέρισμα κάτω από τα 400 ευρώ.

Κι ο Χρήστος Οικονόμου γνωρίζοντας την κατάσταση που υπάρχει, αλλά και το κρουαζιερόπλοιο που παραμένει δεμένο στο παλαιό λιμάνι της Πάτρας, με το χιούμορ που τον διακρίνει ρίχνει την ιδέα σε ανάρτηση του στο facebook:

«Εκεί που έχουν πάει τα ενοίκια για τις γκαρσονιέρες στα ύψη, δεν είναι άσχημη ιδέα οι φοιτητές της Πάτρας να στεγαστούν σε ευρύχωρες καμπίνες στο κρουαζιερόπλοιο που έδεσε για τα καλά στην πόλη μας..

Καρακεντρο, παραθαλάσσια, ευάερα ευήλια... Δήμαρχε, δεν είναι κακή ιδέα...». Καθόλου κακή ιδέα θα συμπληρώναμε εμείς. Αφήστε που με αυτόν τον τρόπο ο δήμαρχος, μετατρέποντας ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο σε φοιτητική λαϊκή κατοικία, θα έχει πετύχει ένα ακόμα χτύπημα κατά του καπιταλισμού.

(Η φωτογραφία είναι του εμπνευστή της ιδέας, Χρήστου Οικονόμου).