Στην οριστικοποίηση του χρονοδιαγράμματος των εργασιών που έχουν προσδιοριστεί για την τρέχουσα εβδομάδα αναφορικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών, προχώρησε πριν από λίγο, η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Την Τετάρτη η συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Η λεγόμενη και ως «διαβολοβδομάδα», ξεκινά την Τετάρτη με τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Αντικείμενο της συνεδρίασης ωστόσο δεν θα είναι η ακρόαση των πέντε προσώπων (τέως και νυν διοικητές ΕΥΠ, επικεφαλής ΑΔΑΕ, τέως γ.γ. πρωθυπουργού και εισαγγελέως εφετών), όπως ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ αλλά του νέου διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, που αποτελεί και μια τυπική υποχρέωση που πρέπει να διεκπεραιωθεί. Στη συνέχεια και σίγουρα εντός της ερχόμενης βδομάδας θα συνεδριάσει εκ νέου η θεσμών που θα ασχοληθεί και με την ουσία των αιτημάτων που έχουν κατατεθεί, χωρίς ωστόσο ακόμα να είναι σαφές αν αυτή θα περιλαμβάνει περισσότερα πρόσωπα ή θα ολοκληρωθεί σε μία μόνο συνεδρίαση.

Την Παρασκευή η μάχη των πολιτικών αρχηγών-Τη Δευτέρα η εξεταστική

Στην συνέχεια την Παρασκευή θα φουντώσει η πολιτική αντιπαράθεση καθώς θα γίνει και η μάχη κατά πρόσωπο αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητοστάκη και του αρχηγού της αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα για τις συνακροάσεις και το κακόβουλο λογισμικό predator, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης. Πριν ακόμα η πολιτική αντιπαράθεση κοπάσει, την ερχόμενη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση στην Ολομέλεια για την συζήτηση και ψήφιση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για τη σύσταση της εξεταστικής. « Το ΚΚΕ συμφωνεί με τις διαδικασίες και με την συζήτηση της εξεαστικής για την υπόθεση Ανδρουλάκη αλλά και του ΚΚΕ που έχει εδώ και 6 χρόνια δεν έχει απαντήσει κανείς.», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Θανάσης Παφίλης ο οποίος τονισε πως « για να είμαστε δίκαιοι στη πρόταση του ΠΑΣΟΚ περιέχεται και η περίπτωση του ΚΚΕ».

Σε ερώτηση πάντως προς την γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη αναφορικά με τον προσδιορισμού του χρονικού πλαισίου που θα διερευνήσει η εξεταστική και το κατά πόσο θα κινηθεί και πριν από το 2019, απάντησε πως δεν αφορά το χρόνο αλλά τα συγκεκριμένα ερωτήματα που έχουν κατατεθεί.