Προκαλεί μάλλον πικρίαν αλλά και αλγειγήν εντύπωση, το άκουσμα ότι τα δύο παιδιά Γυμνασίου στην Γαύδον, θα μαθητεύσουν εκτός του Νησιού γιατί το Κράτος δεν έχει χρήματα να πληρώσει έναν Καθηγητήν! Έναν Καθηγητήν για την πρώτην Γυμνασίου. Κάπου θα υπάρχουν υπεράριθμοι. Αλλά και αν δεν υπάρχουν ας διορίσει κάποιον από τους αποφοιτήσαντες της Φιλολογικής Σχολής. Πρέπει να τηρηθεί δηλαδή η σειρά; Και οι αδιόριστοι Καθηγητές είναι παρά πολλοί. Με τι κριτήρια διορίζονται; Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί ένας Καθηγητής για τα δύο παιδάκια της ακριτικής Γαύδου; Ο ένας καθηγητής είναι υπεραρκετός. Ας πάει κάποιος από έναν Γυμνάσιον του Ηρακλείου. Εκεί που οι καθηγητές είναι κατά δεκάδες η απουσία ενός δεν θα γίνει αισθητή. Παλαιότερα οι Επιθεωρητές είχαν αυτήν την δυνατότητα μετακινήσεως καθηγητών βάσει αναγκών. Τώρα υπάρχει αυτή η δυνατότητα ή πρέπει να αποφασίσει η Υπουργός Εθνικής Παιδείας; αν το λάβει υπ’ όψιν της;;;

Οι Βουλευτές Κρήτης διεμαρτηρήθησαν εντόνως για το θέμα; Και τι επέτυχαν;; Από τους λοιπούς Έλληνες Βουλευτές αντελήφθη κάποιος την δραματικήν υπόθεση και τι έκαμε;;;; Είπε μήπως, ας κινηθούν οι Κρήτες Βουλευτές; Αν το είπε δεν είναι άξιος για Βουλευτής!!!

Επεσημάναμεν προηγουμένως ότι ένας καθηγητής είναι υπέρ αρκετος. Εμείς μαθητεύσαμεν σε Ημιγυμνάσιον με μαθητές 12 στην 2αν Τάξη και 6 στην 1ην με έναν Καθηγητήν και για τις δύο Τάξεις και όλα τα μαθήματα και μάθαμε παρά πολλά. Εκεί πήρα τις βάσεις της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης και την λάτρεψα! Και στην πρώτην Τάξη υπήρχε ένας Καθηητής και στο Δημοτικόν έναν Διδάσκαλον με 80 παιδιά και εκεί έμαθα μερικούς μύθους του Αισώπου στην πρωτότυπη έκφρασή τους!

Για αυτό επιμένω ένας Καθηγητής τώρα για τα δύο παιδάκια στην Γαύδον είναι αρκετός. Ας παύσουν δεν να κολακεύουν το νησί οι διάφοροι. Πράξεις και όχι λόγια παχουλά.