Η ανάπλαση της Άνω πόλης προχωρά και μέσα στο επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες που αφορούν παρεμβάσεις στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου, μεταξύ του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου και του Κάστρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η οδός δεν θα πεζοδρομηθεί ωστόσο θα τοποθετηθούν κυβόλιθοι στην επιφάνεια της, ένα έργο που έχει να κάνει με την ανάδειξη της αισθητικής της.  

Ποιο είναι όμως το θέμα που απασχολεί τους κατοίκους της Άνω πόλης, με βάση τα όσα γράφτηκαν στα social media; Στην συγκεκριμένη οδό υπάρχουν αρκετά δέντρα που προσφέρουν δροσιά και έναν τόνο πρασίνου στην περιοχή της Άνω πόλης.

Όπως λένε δεν θα αφήσουν να γίνει στο πλαίσιο της ανάπλασης οποιαδήποτε κοπή δέντρου από την συγκεκριμένη οδό. Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής στα σχέδια της εργολαβίας είναι η κοπή των δέντρων αυτών. 

Αυτό όμως το διαψεύδει η δημοτική αρχή, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Χρήστο Κορδά να τονίζει ότι δεν θα γίνει καμία κοπή δέντρου από τη στιγμή που δεν χρειάζεται. Στόχος της ανάπλασης είναι η ενίσχυση του πρασίνου και όχι η αφαίρεση του. 

Πάντως, σύμφωνα με τους κατοίκους τα μέχρι τώρα έργα που έχουν γίνει στην ανάπλαση έχουν σχεδόν αποκλείσει το πράσινο από τη συνοικία τους.

Οι εργασίες στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου αναμένεται να ξεκινήσουν από τις αρχές Σεπτεμβρίου.