Μεγάλη δασική πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή της Ανάληψης του δήμου Ήλιδας λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έδωσαν μάχη σε τέσσερις εστίες γεγονός που ενισχύει τις εκτιμήσεις περί εμπρησμού στην περιοχή.

Δυνάμεις από την Αμαλιάδα έφτασαν πρώτες στο μέτωπο ενώ ενισχύθηκαν και με οχήματα και πυροσβέστες από άλλες υπηρεσίες. Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή δεν πνέουν άνεμοι που να βοηθούν στην επέκταση της πυρκαγιάς και δεν απειλείται οικισμός.

Επικεφαλής στο έργο της κατάσβεσης έχουν τεθεί ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Πύραρχος Γιώργος Κωνσταντακόπουλος και ο διοικητής της Π.Υ. Αμαλιάδας Αντιπύραρχος Κώστας Χριπάτσιος.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας Ταξίαρχος Χριστόφορος Μπόκας ενώ ενισχύθηκαν οι δυνάμεις και με πεζοπόρα τμήματα και ομάδα ΕΜΟΔΕ από τον Άραξο.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την πυροσβεστική η εικόνα από τη φωτιά το πρωί της Δευτέρας ήταν βελτιωμένη και δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο.

Πηγή: ilialive.gr