Οι πεζοδρομήσεις φαίνεται ότι αποτελούν την κυρίαρχη «μόδα» για την ανάδειξη περιοχών τόσο σε κεντρικούς αστικούς ιστούς, όσο και σε παραλιακούς δρόμους.

Για παράδειγμα ένα θέμα που διχάζει σε έναν βαθμό την τοπική κοινωνία του Ρίου είναι τα όσα έχουν ακουστεί για το σενάριο μιας επικείμενης πεζοδρόμησης της παραλιακής της Ποσειδώνος.

Κάποιοι από τους κατοίκους του Ρίου υποστηρίζουν ότι η πεζοδρόμηση αυτή θα αναδείκνυε την περιοχή ξανά και θα της έδινε άλλη αίγλη, ενώ άλλοι τονίζουν ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Πάντως, η πεζοδρόμηση παραλιακών περιοχών στα χωριά της Αιγιαλείας, όπως για παράδειγμα αυτός της Άκολης ή των Σελιανιτίκων έχουν βοηθήσει σημαντικά τα παρακείμενα καταστήματα και έχουν βοηθήσει στην τουριστική ανάδειξη τους, αλλά και στην επισκεψιμότητα τους.

Όμως και σε αυτές τις τοπικές κοινωνίες υπάρχουν απόψεις που διαφωνούν πάνω στο ζήτημα. Σίγουρα πάντως για την παραλιακή οδό της Ποσειδώνος και του Ρίου, τα μέτρα και τα σταθμά είναι διαφορετικά.

Κι ασφαλώς χρειάζονται και άλλα πράγματα για να αποκτήσει το Ρίο την παλιά του ζωή (εφόσον το θέλει) ή να αναδειχθεί τουριστικά.

(Οι φωτογραφίες είναι της Νικολίτσας Μπετιχαβά από την Άκολη).