Η Πηνελόπη Πλάκα παραχώρησε μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη και μίλησε για όλους και για όλα.

Διανύει μια από τις καλύτερες περιόδους της ζωής της. Η Πηνελόπη Πλάκα με τη γλύκα της και την ενέργειά της έχει κερδίσει την αγάπη του τηλεοπτικού κοινού που παρακολουθεί μανιωδώς τη σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», η οποία προβάλλεται κάθε απόγευμα μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ. Η αγαπημένη ηθοποιός αναφέρθηκε στον ρόλο αλλά και στον χαρακτήρα της.

Μίλησέ μας για την καθημερινή σειρά της ΕΡΤ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο», η οποία έχει καταφέρει να κερδίσει την αγάπη του τηλεοπτικού κοινού...

Κάθε φορά που τελειώνω μια σειρά κάνω διαλογισμό, προσπαθώντας να στείλω όλη μου την ενέργεια στο επόμενό μου βήμα. Είχα στον νου μου ότι ήθελα να κάνω μια καθημερινή σειρά, ώστε να μπορέσει να διαρκέσει και περισσότερα χρόνια γιατί γίνεται συνήθεια στο κοινό. Λίγο αργότερα μου ήρθε η πρόταση από τον Ανδρέα Μορφονιό, τον σκηνοθέτη μας τον οποίο εκτιμώ και εμπιστεύομαι. Μου άρεσαν πολύ το σενάριο και ο ρόλος μου και έτσι είπα το «ναι». Από την αρχή, βλέποντας το σενάριο και πως η ΕΡΤ γύρισε μια νέα σελίδα στη μυθοπλασία, πίστευα ότι η σειρά θα κρατήσει για δύο σεζόν και, πράγματι, αγκαλιάστηκε κατευθείαν από τους τηλεθεατές. Η τρίτη σεζόν ήταν έκπληξη για εμένα, γιατί δεχόμασταν πάρα πολλά μηνύματα ότι «δεν θέλουμε να σταματήσει ο "Πλάτανος"». Το γνώριζαν, φυσικά, αυτό και το κανάλι και η παραγωγή, οπότε μαζευτήκαμε λίγο μετά τα Χριστούγεννα και είπα με ότι θα το συνεχίσουμε. Και αυτό αποφασίστηκε αρκετά γρήγορα.

Μίλησέ μας για τον ρόλο σου. Τι μπορείς να μας αποκαλύψεις για το τέλος της φετινής σεζόν;

Η ζωή σε αυτό το χωριό ποτέ δεν είναι ήρεμη, υπάρχει πάντα ένα μυστήριο και πολλές ανατροπές. Η ηρωίδα μου θα φτάσει μέχρι την Ιταλία για να βρει την άκρη του μυστηρίου και έτσι θα ανοίξει η πόρτα για τον τρίτο κύκλο.

Ο χαρακτήρας της Κατερίνας έχει κοινό στοιχεία με εσένα;

Η Κατερίνα είναι εντελώς διαφορετική από εμένα, είναι μια συνεσταλμένη κοπέλα, δυναμική και τσαούσα, αλλά με μια άλλη μορφή. Εγώ είμαι μπουρλότο, έχω πολλή ενέργεια μέσα μου. Η Κατερίνα με κατευνάζει, με ηρεμεί. Κάθε ρόλος μπορεί να σε οδηγήσει σε άλλα μονοπάτια.

Πηγή: Reallife