Άδεια σχεδόν η Πάτρα και την λεγόμενη εβδομάδα της Παναγίας, αυτή ακριβώς μετά από τον Δεκαπενταύγουστο.

Τα περισσότερα από τα καταστήματα, εμπορικά και εστίασης που έκλεισαν λίγο πριν από τον Δεκαπενταύγουστο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, παραμένουν με κατεβασμένα τα ρολά τους και σύμφωνα με τις επιγραφές που ανέβασαν ανοίγουν άλλα από τις 22 Αυγούστου και μετά και άλλα από τις 25 Αυγούστου.

Η επιστροφή της πόλης στους ρυθμούς της κανονικότητας της θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα όταν αναμένεται να επιστρέψουν οι περισσότεροι από τους αδειούχους και να ανοίξουν τα καταστήματα που τις περασμένες ημέρες, από το πρώτο δεκαήμερο του μήνα, ήταν κλειστά.

Πλέον σιγά – σιγά ο κάθε ένας πρόκειται να επιστρέψει στον… πάγκο του. Πάντως, παρά το γεγονός ότι η Πάτρα είναι άδεια και έρημη από τις 10 Αυγούστου και μετά, δεν ήταν λίγοι και αυτοί που έμειναν στην πόλη, μη πηγαίνοντας κάπου διακοπές και περιορίστηκαν στις κοντινές αποδράσεις της μιας μέρας.

Μια εξόρμηση για ένα μπάνιο ή μία εκδρομή στο βουνό ή ακόμα μένοντας όλες αυτές τις μέρες στην πόλη. Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό ότι τα λίγα μαγαζιά εστίασης που ήταν ανοικτά ανήμερα ή και μία μέρα μετά τον Δεκαπενταύγουστο, δεν σταμάτησαν να δέχονται παραγγελίες από ντελίβερι.

Εκτός αυτού, αρκετά από τα παραλιακά καταστήματα της Πάτρας είχαν κόσμο αυτές τις μέρες, δείγμα και αυτό ότι δεν είχαν φύγει όλοι εντέλει από την πόλη, παρόλο που εκείνη έδειχνε άδεια και έρημη.