Με αφορμή το νέο κύκλο της σειράς του Μανούσου Μανουσάκι, «Κόκκινο ποτάμι» μίλησε η ηθποποιός Παυλίνα Ζάχρα στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και τη δημοσιογράφο Μαρία Ανδρέου. Μέσα σε όλα, δε, εστίασε στα όσα πέρασε η ηρωίδα της, Λουσίν μέχρι σήμερα στην επιτυχημένη σειρά.

Πως είναι για μια ηθοποιό να γυρίζει πολύ σκληρές σκηνές βίας;

Οδυνηρό γιατί ξέρεις την ευθύνη και πρέπει να περάσεις στο κοινό όλη αυτή την αγριάδα και την ωμότητα. Με βοήθησε ιδιαίτερα ο Μανούσος Μανουσάκης και τον ευχαριστώ πολύ. Θυμάμαι τη σκηνή που η Τούρκοι κλέβουν τη Λουσίν από το σπίτι του Νικολαϊδη και για αρκατό καιρό τη βίαζαν, μέχρι που ελευθερώθηκε και γύρισε σοκαρισμένη πίσω στη μάνα της. Όμως, χωρίς να πάρει ανάσα, καθώς ξεσπούν ξανά ταραχές στην Πόλη και ετοιμάζεται η γενοκτονία των Ποντίων, αυτό το κορίτσι βρίσκεται σε σκλαβοπάζαρο, την αγοράζει ο βιαστής της και επιχειρεί και πάλι να τη βιάσει! Πόσο δύναμη έχει αυτή η κοπέλα, που αντιστέκεται και τον σκοτώνει; Μιλάμε σήμερα για το metoo αλλά σκεφτείτε τότε τη Λουσίν, το κουράγιο της για να ανοίξει το στόμα της και να μιλήσει για τον βιασμό της στην Ειρήνη, ζητώντας συμπαράσταση.

Τι αντίληψη έχει αυτή η κοπέλα που αποφασίζει να μην κρύψει τον βιασμό της, αλλά να νικήσει τους βασανιστές της με το να παραδεχθεί την πληγή και το τραύμα της και να ζητήσει βοήθεια από μια άλλη γυναίκα. Η Λουσίν τι ήταν; Κάποια σπουδαγμένη σαν την Ιφιγένεια; Όχι, μια υπηρέτρια προστατευμένη μέσα σε ένα σπίτι με αξίες, το οποίο της έδωσε το έδαφος να ξεχωρίζει το καλό από το κακό.