Η μεγάλη οικογένεια του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» με βαθειά θλίψη αποχαιρέτισε χθες ένα από τα παιδιά της. Τη μικρή μας Διονυσία μόλις στην τρυφερή ηλικία των τεσσάρων ετών.

Αναπόφευκταμε τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο πόλεμος με τον καρκίνο θα εξελιχθεί.  Βρίσκονται όπλα και συμμαχίες, βρίσκονται καταφύγια και άμυνες και κάποια στιγμή η βουή του πολέμου κοπάζει. Το αποτέλεσμα δεν εξαρτάται από τη δική μας δύναμη αλλά από τη δύναμη του εισβολέα.

Υπάρχουν καλύτεροι και χειρότεροι εισβολείς, υπάρχουν καλύτεροι και χειρότεροι καρκίνοι. Υπάρχουν περιπτώσεις ιάσιμες και μη. Σε αυτή τη μάχη δεν υπάρχουν ηττημένοι. Όλα τα παιδιά μας είναι νικητές, γιατί όλα τα παιδιά μας δίνουν τη μάχη τους με χαμόγελο, κουράγιο και γενναιότητα.

Όλοι εμείς οι άνθρωποι της Φλόγας είχαμε την τύχη να βρεθούμε δίπλα στη Διονυσία για όλους τους 20 μήνες που κράτησε ο αγώνας της. Ήμασταν οι μόνοι που σταθήκαμε δίπλα της όταν ξαφνικά βρέθηκε στην Αθήνα από τον Πύργο στο κυνήγι της ίασης, ήμασταν εκεί ακόμα και την ύστατη ώρα και θα παραμείνουμε για όσο μας έχει ανάγκη η οικογένεια.

Αγαπήσαμε αυτό το παιδί που δεν χρειαζόταν πάνω από 5 λεπτά για να σου εμπνεύσει συγκλονιστικά συναισθήματα, ένα παιδί που με το πέρασμα του αγίασε τους ξενώνες μας και εμάς τους ίδιους.Τώρα είναι ένας από τους αγγέλους που βρίσκονται στον ουρανό και πρεσβεύουν για όλους μας τα παιδιά που δίνουν μάχη με τον καρκίνο.

Η οικογένεια της μικρής Διονυσίας αντί στεφάνων ζήτησε να γίνουν δωρεές στη Φλόγα και την ευχαριστούμε ιδιαίτερα γι’  αυτό καθώς στη δύσκολη στιγμή της δεν ξέχασε το δεύτερο σπίτι της.

Όλοι εμείς οι γονείς, οι εθελοντές και οι υποστηριχτές της Φλόγας αγωνιζόμαστε καθημερινά για να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.