Μια από τις πολλές περιπτώσεις οικογενειών που δυσκολεύονται πάρα πολύ με την καθημερινότητα και για τους οποίους ακόμη και το εισιτήριο του αστικού ΚΤΕΛ δεν είναι δεδομένο αναφέρουν οι εθελοντές του Φωτεινού Αστεριού της Πάτρας. Όπως λένε σε ανακοίνωση:

"17 Αυγούστου 2022 υποδεχτήκαμε την μικρή Δέσποινα μαζί με την μητέρα της στα γραφεία μας. Στο πρόσωπό της έμφανώς χαραγμένη η απογοήτευση και λίγα νεύρα. Ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος:
-Γιατί τόση απογοήτευση Δεσποινα;
-Έχω πει στην μαμά μου από την αρχή του καλοκαιριού να με πάει για μπάνιο στην θάλασσα που τόσο θέλω αλλά ακόμα δεν πήγαμε. Όλο μου λέει πως όταν βρει τα λεφτά για εισιτήρια
Δεν πιστεύαμε στα αυτιά μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά εδώ στο Φωτεινό Αστέρι την κατάσταση που επικρατεί και έχουμε ακούσει πολλές δυσκολίες αλλά κάτι τέτοιο μας άφησε άφωνους. Στα γραφεία μας βρισκόταν ακόμα ένας εθελοντής εκεί πού άκουσε όλη την συνομιλία από την αρχή
-Μην στενοχωριέσαι καθόλου Δέσποινα, της απαντήσαμε. Θα φροντίσουμε να πας για μπάνιο με την μαμά και την αδερφή σου άμεσα και να το ευχαριστηθείς Η αντίδραση του εθελοντή μας ήταν άμεση. Το μεσημέρι φωνάξαμε πάλι την μικρή μας Δέσποινα να έρθει να παραλάβει το δώρο της μιας και η γιορτή της ήταν πριν 2 ημέρες. Τις δώσαμε εισιτήρια να πάει για μπάνιο και της δώσαμε επίσης χρήματα για να πιει μια πορτοκαλάδα ή να φάει ένα νόστιμο καλαμπόκι. Μετά από αυτό το περιστατικό, που ειλικρινά θα μας μείνει χαραγμένο στην καρδιά μας, το μόνο που έχουμε να πούμε είναι πως τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο γιατί για κάποιους άλλους είναι μόνο το ζητούμενο".