Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες που έχουν ανέβει στην σελίδα του facebook «Το Σαραβάλι που μας αξίζει» για την κατάσταση στην περιοχή.

Έξω από τα σπίτια και τα χωράφια υπάρχουν σε κάθε ένα από αυτά ή τουλάχιστον σε αρκετά, με μεγάλη συχνότητα, δεκάδες βουνά από ξεραμένα χόρτα, κλαδιά και διάφορα πράσινα απορρίμματα.

Τα απορρίμματα αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως ανακυκλώσιμο υλικό όμως από τη στιγμή που ανακύκλωση των οργανικών – βιοαποβλήτων δεν έχει ακόμα ξεκινήσει στην Πάτρα και δεν βρισκόμαστε στο στάδιο του να γίνει το αντίστοιχο εργοστάσιο στον χώρο της Ξερόλακκας, η αξιοποίηση τους είναι αδύνατον.

Όμως, πέρα από το ζήτημα της διαχείρισης των πράσινων αυτών απορριμμάτων, υπάρχει και το θέμα της αισθητικής της περιοχής, με τους κατοίκους να θεωρούν ότι οι αρμόδιοι έχουν παραμελήσει το Σαραβάλι.

Κι φυσικά εκτός όλων αυτών υπάρχει και το θέμα της πολιτικής προστασίας, το ενδεχόμενο δηλαδή μιας πυρκαγιάς, σε αποστάσεις όπου τα σπίτια είναι μία ανάσα από όλα αυτά τα βουνά από ξερόχορτα. 

Οι φωτογραφίες είναι χαρακτηριστικές: