Με επίδοση 28.28 στην πρώτη ημιτελική σειρά στα 50μ. ύπτιο, η Νόρα Δράκου κατέλαβε την 5η θέση και την 8η συνολικά και προκρίθηκε στον τελικό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης.

Άφησε ένα εκατοστό πίσω, τις Λόρεν Κοξ (Μεγάλη Βρετανία) και Αναστάσια Κορμπένκο (Ισραήλ) που σημείωσαν 28.29.

Ο τελικός (τρίτος στο συγκεκριμένο αγώνισμα, έκτος συνολικά σε ατομικά αγωνίσματα, όγδοος μαζί με τις «σκυταλοδρομίες») θα διεξαχθεί την Κυριακή (14/8) στις 19:06 ώρα Ελλάδας.

Το πρωί σήμερα (Σάββατο, 13/8) με επίδοση 28.54, τερμάτισε 6η στην 4η σειρά και με τη 13η επίδοση συνολικά, προκρίθηκε στον ημιτελικό.

Πριν τους αγώνες η Δράκου είχε τονίσει στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ ότι «Είναι το 6ο ευρωπαϊκό της καριέρας μου. Είχα δηλώσει από την αρχή της χρονιάς ότι ο μεγάλος μου στόχος είναι αυτό το πρωτάθλημα και όλη μου η προετοιμασία βασίστηκε πάνω σε αυτό.

Ο πρώτος μου μεγάλος στόχος είναι να καταφέρω να κάνω κάποια πανελλήνια ρεκόρ και να εξασφαλίσω την είσοδο μου στους τελικούς των δύο βασικών αγωνισμάτων μου. Στα 50 ελεύθερο και στα 50 ύπτιο.

 Αν έρθει ο τελικός τότε ότι καλύτερο έρθει εκεί θα είναι καλοδεχούμενο. Φέτος έχω κάνει μια πολύ καλή χρονιά. Κολυμπάω σταθερά σε γρήγορους χρόνους και αυτό μου δίνει αισιοδοξία για το πρωτάθλημα.

Μη ξεχνάμε ότι έχω κάνει μια αλλαγή προπονητή, μια αλλαγή πόλης φαίνεται ότι μέχρι στιγμής μου έχει βγει σε καλό αλλά τώρα το final countdown νομίζω θα είναι πολύ κατατοπιστικό».