Τον Γιώργο Κατσίποδο, τον γνωστό «παππού των μαθητών», δέχτηκε στο γραφείο του σπιράλ ο επικεφαλής της παράταξης Πέτρος Ψωμάς, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης, προκειμένου να τον γνωρίσει και να τον συγχαρεί για την πολύχρονη προσφορά του. Πρόκειται για τον πατρινό συνταξιούχο ελαιοχρωματιστή που τα τελευταία χρόνια έχει ζωγραφίσει εθελοντικά πολλά
δημοτικά σχολεία της Πάτρας. Τα αντιπροσωπευτικά του σχέδια, που κοσμούν σήμερα τους τοίχους 38 σχολικών προαυλίων, αντλούν τη θεματολογία τους από την αρχαιότητα, την ιστορία, τις παραδόσεις, την οικογενειακή και σχολική ζωή καθώς και από διάφορους ήρωες των μικρών μαθητών.
Ο Γιώργος Κατσίποδος έχει συνεργαστεί με πολλά δημοτικά σχολεία της Πάτρας και με τους αντίστοιχους Διευθυντές, Συλλόγους Διδασκόντων και Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Τα παιδιά τον ευχαριστούν καθημερινά απολαμβάνοντας τις ζωγραφιές του, τα δε σχολεία τον έχουν κατ’επανάληψη βραβεύσει και τιμήσει, το ίδιο και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων. Τακτικές αναφορές στο έργο του, εξάλλου, μέσω ειδικών αφιερωμάτων, του έχουν επιφυλάξει πολλά τοπικά και πανελλαδικά ΜΜΕ, ακόμα και τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας. Δυστυχώς, όμως, ο Δήμος Πατρέων δεν έχει μέχρι σήμερα αναγνωρίσει το έργο του πατρινού δημιουργού. Αντιθέτως, πρόταση του ίδιου να εκδοθεί λεύκωμα με τα έργα του και να διανεμηθεί δωρεάν σε όλα τα σχολεία της Πάτρας (με στόχο να προωθηθεί το πνεύμα της προσφοράς και του εθελοντισμού) δεν βρήκε τη θετική ανταπόκριση που ανέμενε.
Το σπιράλ τιμά το έργο του Γιώργου Κατσίποδου και θα καταθέσει εκ νέου αίτημα τιμητικής βράβευσής του και έκδοσης του συγκεκριμένου λευκώματος από τον Δήμο Πατρέων, ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης προς την εθελοντική του εργασία και την προσφορά του στους μαθητές και τους δασκάλους της πόλης.
Με την ευκαιρία ο Πέτρος Ψωμάς αναφέρθηκε στην έλλειψη οργανωμένου σχεδίου για τον καλλωπισμό (αλλά και την επιδιόρθωση) των σχολικών κτιρίων της Πάτρας, από την πλευρά της δημοτικής αρχής: «Η εποχή των θερινών διακοπών, κατά την οποία τα σχολεία δεν λειτουργούν, είναι η καταλληλότερη για να προχωρήσουν επισκευές και άλλου είδους παρεμβάσεις στα σχολικά κτίρια.
Πόσο μάλλον που η πρόσφατη επιστροφή πολλών συμβασιούχων στην εργασία τους θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως ευκαιρία προκειμένου να προγραμματιστούν εργασίες που βρίσκονται σε εκκρεμότητα».
Σημειώνεται πως άλλοι δήμοι της χώρας φροντίζουν έγκαιρα τη χρηματοδότηση απαραίτητων εργασιών στα σχολεία τους. Πρόσφατα, για παράδειγμα, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού υπέγραψε συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 2,1 εκατομμυρίων ευρώ για «συντήρηση και επισκευή σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης». Ο Δήμος Πατρέων;