Προχωρούν οι ετοιμασίες του δήμου από πλευράς έξυπνων δράσεων και παρεμβάσεων για το open mall της Πάτρας.

Όπως έχει γράψει και πάλι το patrasevents.gr οι δράσεις της έξυπνης πόλης για το έργο του Open Mall με χρηματοδότηση από τα προγράμματα της ΕΠΑνΕΚ, στηρίζονται σε δύο άξονες:

Στην διαχείριση και στην ενίσχυση της ανακύκλωσης και των απορριμμάτων και στην έξυπνη κινητικότητα. Για τους δύο αυτούς άξονες υπάρχουν δύο ξεχωριστοί διαγωνισμοί που πλέον είναι στην τελική ευθεία, έτσι ώστε και τα δύο έργα να μπουν σε φάση υλοποίησης.

Σε ότι αφορά τον τομέα της ανακύκλωσης η μελέτη προβλέπει την εγκατάσταση – τοποθέτηση έξυπνων ημι-υπόγειων κάδων για διαφορά ρεύματα ανακύκλωσης που θα έχουν το δικό τους λογισμικό και θα μπορούν να ειδοποιούν τις αρμόδιες υπηρεσίες για το πότε θα προχωρήσουν σε αποκομιδή, ενημερώνοντας σε πραγματικό χρόνο για την κατάσταση της χωρητικότητας τους.

Θα μπουν 23 συνολικά έξυπνοι κάδοι σε διάφορα σημεία της επικράτειας του open mall της Πάτρας. Σε ότι έχει να κάνει με τις δράσεις για την έξυπνη κινητικότητα και τις διάφορες καινοτομίες που αφορούν το πεδίο αυτό θα εγκατασταθούν συστήματα ελεγχόμενης στάθμευσης, φωτεινές διαβάσεις πεζών, έξυπνα φανάρια, αλλά και παρεμβάσεις που αφορούν την αναψυχή όπως τα ηλιακά παγκάκια.  

Σύμφωνα με κύκλους της δημοτικής αρχής οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει και εφόσον όλα πάνε καλά οι πρώτες καινοτομίες που αφορούν το ευρύτερο τομέα της Έξυπνης Πόλης στην Πάτρα θα εφαρμοστούν στο Open Mall.

Από εκεί και πέρα υπάρχει επίσης το έργο για την Έξυπνη Κινητικότητα από το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και τον διεθνή διαγωνισμό που έχει τρέξει ο δήμος για την υλοποίηση του, αλλά και οι καινοτομίες που συμπεριλαμβάνονται στον φάκελο για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Ψηφιακής πόλης.