Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τον Δεκαπενταύγουστο και η αγορά της Πάτρας κατεβάζει για τα καλά ρολά.

Τα περισσότερα από τα εμπορικά καταστήματα στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, ακόμα και σε κομβικούς εμπορικούς δρόμους κλείνουν και η επιγραφή «Καλό καλοκαίρι» σε συνδυασμό με την ημερομηνία που ανοίγει το μαγαζί προς ενημέρωση του κοινού, κυριαρχεί παντού.

Σύμφωνα με τους εμπόρους και παράγοντες της αγοράς δεν υπάρχει κανένας ιδιαίτερος λόγος το να ανοίξει κανείς το μαγαζί του αυτή την περίοδο, ακόμα και αν δεν πάει κάπου διακοπές.

Δεν υπάρχει κίνηση, ο κόσμος είναι ελάχιστος, το ενδιαφέρον για ψώνια ανύπαρκτο, ενώ και οι περισσότεροι από τους προμηθευτές απουσιάζουν. Οπότε και να θες να εξυπηρετήσεις τον πελάτη δεν μπορείς.  

Μαζί όμως με τα εμπορικά κλείνουν και τα καταστήματα εστίασης. Πολλά από αυτά έχουν ήδη κατεβάσει ρολά από την περασμένη εβδομάδα και αναμένεται να ανοίξουν μετά τις 20 Αυγούστου όταν η πόλη επιστρέψει σε μία κανονικότητα.

Όμως ακόμα και αυτά που δεν έχουν κλείσει υπολειτουργούν, με λιγότερους υπαλλήλους. Η Πάτρα, άλλωστε, από τις αρχές του Αυγούστου και μετά έχει ξεκινήσει να ερημώνει, δεν υπάρχει κόσμος. Σε γενικές γραμμές όλα στην αγορά κινούνται χαλαρά, όπως και η πόλη. Σε ρυθμούς Αυγούστου…